05-04-2017 - Snowboarden, Nieuws

NK slopestyle 2017

De 15-jarige freestyle snowboarder Joey van de Noort (foto) uit Numansdorp is met zijn indrukwekkende run Nederlands kampioen slopestyle geworden tijdens de NK snowboard & freeski in Laax, Zwitserland. Hoewel Joey uitkomt in de categorie Junior behaalde hij met zijn winnende run de meeste punten van het totale deelnemersveld en werd zo overall Nederlands kampioen.

In de categorie snowboard dames ging net als vorig jaar de 19-jarige Babs Barnhoorn uit Zoeterwoude er met de eerste plek vandoor. Bij de skiërs was het de 21-jarige Mees van Lierop uit Bergeijk die de beste run neerzette en zichzelf Nederlands kampioen 2017 mag noemen. Bij de dames mocht de 22-jarige skiester Isabelle Hanssen uit Nijmegen de hoogste plek op het podium claimen.

Joey van de Noort

“Het ging vandaag supergoed, ik heb de eerste plaats behaald dus het kon niet beter. Ik heb de run kunnen landen die ik in mijn hoofd had en de hele dag heel veel lol gehad.” Deze week komt Van de Noort ook nog in actie tijdens het NK big air en NK halfpipe. Na afloop van de NK is de winter voor de Numansdorper nog niet voorbij. “Volgende week ben ik Kaprun voor de World Rookie Finals. Ik wil mijn run dan nog wel een tandje moeilijker maken en van de backside 900 die ik nu op de laatste schans deed een backside double cork 1080 maken. Ik zou het heel gaaf vinden als dat lukt.”

Babs Barnhoorn

Barnhoorn heeft haar titel succesvol verdedigd, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. “De trainingen gingen heel goed, maar tijdens mijn eerste run ben ik best wel hard gevallen. Op zich heb ik de run kunnen doen die ik in gedachten had, alleen op de rail had ik een iets moeilijker trucje willen doen. Doordat ik in mijn eerste run viel ben ik uiteindelijk voor een veilige tweede run gegaan.” Die run bleek goed genoeg voor goud. De Zoeterwoudse die gisteren ook al de prijs voor Best chick won tijdens de railbattle zal deze week ook nog meedoen aan de onderdelen halfpipe, big air en snowboardcross.

nk freeski slopestyle babs barnhoorn laax zwitserland

Mees van Lierop

“Tijdens het NK slopestyle wilde ik mijn beste run neerzetten, dat is jammer genoeg niet helemaal gelukt maar mijn eerste run was goed genoeg om het NK te winnen. Ik vond het leuk dat de wave meetelde in het parcours, dat was een creatief element. Dat de course door de hoge temperaturen wat zacht werd vond ik niet erg, dat geeft een lekkere spring feeling.” Van Lierop staat deze week nog aan de start bij de halfpipe en de big air.

nk freeski slopestyle mees van lierop laax zwitserland 1

Isabelle Hanssen

“Halfpipe is meer mijn discipline dan slopestyle. Aangezien het NK halfpipe morgen is heb ik geen onnodige risico’s genomen tijdens mijn slopestyle run. Die ging zoals ik ‘m voor ogen had. De course was goed en ik vond het erg leuk dat er een groot aantal skiërs was.” Vanzelfsprekend staat Hanssen morgen aan de start bij het NK halfpipe, ook neemt ze deze week deel aan het NK big air.

nk freeski slopestyle isabelle hanssen laax zwitserland

Meer informatie en de volledige uitslagen vind je hier.

 van