18-04-2019 - Windsurfen, Nieuws, Surfen, Nieuws

NK Stand Up Paddle Distance in Haarlem!

“19,5 km suppen door Haarlem”

Zaterdag 20 april 2019 organiseert de Haarlemse Kanovereniging het OPEN NK SUP Distance. Het is de eerste race uit een serie van 5 individuele evenementen die gezamenlijk de Nederlandse titel zullen bepalen. Tevens dient deze race als kwalificatie voor het WK SUP. De top 3 vrouwen van het SUP NK Distance van 2018 (Petronella van Malsen, Emma Reijmerink en Ella Oesterholt) allen woonachtig regio Haarlem, zullen ook in 2019 weer deelnemen en strijden om de titel!

NK Stand Up Paddle Distance

Foto’s: Benny Jansen

Race en afstand

NK Stand Up Paddle Distance bestaat uit het klassieke ‘Rondje Haarlem’, beter bekend als de Molentocht. De start vanaf de Haarlemse Kanovereniging richting het noorden over het Spaarne door de stad, langs de Mooie Nel, de Liede en de Ringvaart om dan via het Spaarne terug te keren naar de finish bij de Haarlemse Kanovereniging!! Een totale afstand van circa 19,5 km.

Naast Stand Up Paddelaars doen er ook surf skiërs en prone peddelaars mee. In totaal gaan er ruim 50 peddelaars van start.

Tour en lessen

Tevens is het mogelijk om deel te nemen aan een tour door het historische centrum van Haarlem (7km) tijdens de wedstrijd! Heb je nog nooit gesupt? Dan kun je je ook aanmelden voor een SUP les. Mistral verzorgt boards en peddels. Inschrijven voor tour of les kan via ella.oesterholt@gmail.com.

Programma

8:30 Terrein en registratie open voor deelnemers
10:00 Openingswoord en Skippersmeeting

11:00 Start Prone
11:05 Start race SUP dames
11:15 Start race SUP heren
11:20 Start surfski dames en heren
11:30 Start Tour (Haarlem centrum 7km) en lessen

13:10 Verwachte aankomst eerste deelnemers
15:00 Verwachte aankomst laatste deelnemers
15:00 Prijsuitreiking

Sponsoren van NK

Het NK SUP Distance in Haarlem wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Mistral, Surfsports Castricum, Vitaminstore Haarlem, Club Spaarne en Sweetwater Brewing Company.

Haarlemse Kanovereniging

De Haarlemse Kanovereniging is al meer dan 80 jaar actief op de Haarlemse wateren. Sinds een aantal jaar is er vanuit de vereniging ook een groep Stand up paddlers, ofwel suppers actief. Tevens worden er wekelijkse sup trainingssessies georganiseerd! Kijk op hkvhaarlem.nl voor meer info.

 

 

 

 van