16-12-2013 - Nieuws, Wielrenblad

NK Veldrijden 2014: klaar voor de start

Amper twee weken na de succesvol verlopen Super Prestige Veldrit in Gieten, heeft een groep van twintig vrijwilligers afgelopen zaterdag de handen opnieuw flink uit de mouwen gestoken. Een groot deel van de vrijwilligers van de Stichting Wieler Promotion Oostermoer is bezig geweest in het staatsbos rond ’t Nije Hemelriek in Gasselte om het parcours voor het Stannah Nederlands Kampioenschap Veldrijden in orde te brengen. In het weekend van 11 en 12 januari wordt rond ’t Nije Hemelriek het Nederlands Kampioenschap verreden. Het parcours werd op veel plekken geëgaliseerd, maar ook van takken en boomstammen ontdaan, de resten van de stormen van de afgelopen weken.

Het Stannah Nederlands Kampioenschap wordt gehouden op het parcours waarop in 1991 het Wereldkampioenschap en het Nederlands Kampioenschap werden verreden. Het is een zwaar en selectief parcours, waarop behoorlijke hoogteverschillen zijn te overbruggen. De verwachting is dat de echte toppers zich op dit parcours van hun beste zijde zullen laten zien.

De Stichting Wieler Promotion Oostermoer heeft het programma voor het Stannah Nederlands Kampioenschap intussen rond. Op zaterdag 11 januari wordt om 10.30 uur begonnen en komen onder meer de amateurs, Junior Vrouwen en Masters aan de start. Op zondag 12 januari wordt ook om 10.30 uur begonnen. Dan starten achtereenvolgens de Junioren, Beloften, Vrouwen en Elite.

De verwachting is dat de gehele Nederlandse top naar Gasselte zal afreizen om aan dit kampioenschap deel te nemen. Onder hen ook Marianne Vos, die na een periode van herstel na een operatie, haar opwachting in het peloton weer zal maken. Bij de Eliterenners komen onder meer topper Lars van der Haar, Thijs van Amerongen en Niels Wubben aan het vertrek. Op de website van het evenement is uiteraard veel meer informatie te vinden over het NK Veldrijden.

 van