21-06-2013 - Windsurfen, Nieuws

NK Windsurf 22 en 23 juni in Lelystad

Het NK Windsurfen is 22 en 23 juni te Lelystad. Er wordt daar gevaren voor de derde tourstop van het jaar. Vanaf de Houtribdijk, de dijk Enkhuizen – Lelystad, zullen de deelnemers bij Lelystad het water van het Markermeer opvaren om daar gedurende twee dagen wedstrijden te houden.

De windverwachting is erg goed, naar verwachting zal de wedstrijdleiding dan ook voor de spectaculaire discipline Slalom kiezen. Deze discipline is dit jaar nog niet eerder gevaren, dus de strijd daarin ligt nog volledig open. Is het regerend nationaal kampioen Adriaan van Rijsselberghe die zal heersen? Of bijvoorbeeld de jonge Jordy Vonk, die met een derde plaats zo verrassend goed op het Wereldkampioenschap Windsurf Slalom 2013 presteerde.

Het evenement is vrij toegankelijk voor publiek. Neem vanuit Lelystad de dijk naar Enkhuizen, en sla de eerste afslag na de sluizen rechtsaf. Komend vanuit Enkuizen neem je de afslag linksaf voor de sluizen. Op zaterdag 22 juni starten de races, na de skippersmeeting, om 11.30 uur. Op zondag 23 juni om 10.30 uur.

 van