30-04-2019 - Windsurfen, Nieuws

NK Windsurf Slalom 2019 in Stavoren

Stavoren – Op 4 en 5 mei gaat het Nederlandse Kampioenschap Windsurf Slalom van start met de eerste stop in het Friese Stavoren. Het water ter hoogte van het Suderstrand bij de Marina Stavoren zal het strijdtoneel voor de Nederlandse windsurf top worden. Vanaf 11.00 uur zal er gevaren worden voor de officiële titels van het Watersportverbond.

Nederlandse Kampioenschap Windsurf Slalom

De windvoorspellingen zien er goed uit. De organisatie verwacht dan ook twee mooie dagen met volop actie. De slalom discipline is een snelle en spectaculaire discipline, waarbij de deelnemers in groepen van ongeveer 10 tot 15 surfers tegelijk een slalombaan moeten varen. De snelste deelnemers gaan door naar de finales en zullen gaan strijden voor de medailles. Gedurende het weekeinde zullen er meerder manches gesurft worden, waardoor uiteindelijk de sterkste surfers de meeste punten behalen.

Alle huidige Nationale kampioenen zullen dit weekeinde aanwezig zijn in Stavoren. Ingmar Daldorf zal zijn Nationale Titel bij de heren gaan verdedigen. Esther de Geus komt haar titel bij de dames verdedigen. Bij de jeugd zal surftaltent Luuc van Opzeeland aanwezig zijn om zijn titel te prolongeren.

Wie er uiteindelijk met de titels vandoor gaan zal op 21 en 22 september in Almere beslist worden in de tweede stop van het NK Windsurf. Meer informatie over starttijden, inschrijven en locatie kan gevonden worden op www.nkwindsurfen.nl

 van