18-09-2019 - Windsurfen, Nieuws

NK Windsurf Slalom in Almere

De Geus en Daldorf favoriet bij NK Windsurf Slalom in Almere.

NK Windsurf Slalom

Op zaterdag 21 en zondag 22 september zullen de beste windsurfers van Nederland gaan strijden om de Nationale titel Slalom. Bij Sail Today, terrein van de Marina Haven, zullen de wedstrijden in Almere worden gesurft.

Het NK Slalom is een klassement over twee wedstrijden. Eerder dit jaar werd er in het Friese Stavoren ook al gestreden voor de nationale Slalom titel. Esther de Geus, uit Almere, en Ingmar Daldorf gingen er toen met de winst vandoor. Bij de heren eindigde Adriaan van Rijsselberghe op een tweede plaats en Ennio dal Pont op de derde plek. Alle drie deze heren doen dus nog volop mee voor de nationale titel van 2019. Bij de dames eindigde Andrea vanhoorne op de tweede plaats en Fabiënne Hoogendam op de derde plaats. Fabiënne Hoogendam pakt vorige week nog zilver op het EK Slalom bij de jeugd en heeft dus al bewezen in goede vorm te zijn. Bij de jeugd is Luc van Opzeeland, de kersverse wereldkampioen in de Foil klasse, de torenhoge favoriet.

Jordy Vonk, momenteel 5e in de overall Slalom ranking van de PWA, moest Stavoren missen, maar zal in Almere alsnog een gooi naar de titel doen. Met vele toppers aan de start worden er spectaculaire wedstrijden verwacht.  De wedstrijden zullen afhankelijk van de wind gesurft worden tussen 10:00 en 18:00. Zondag zal rond 18:00 de nieuwe Nederlandse kampioenen worden gehuldigd. De registratie is zaterdag 21 september tussen 08:30 en 10:00 nabij Sail Today in Almere.

Voor meer windsurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Altijd up to date en vier keer per jaar het mooiste Windsurf magazine op de mat en in je broekzak? Klik dan nu hier en wordt abonnee op Motion!
 van