22-04-2014 - Windsurfen, Nieuws

NK Windsurf Slalom keert terug in Scheveningen

Na een aantal jaar van afwezigheid is het NK Windsurfen terug in Scheveningen. Van 7 t/m 9 juni 2014 wordt het NK Windsurf Slalom, onderdeel van de Fruit to go Funsporttour 2014, georganiseerd tijdens de Delta Lloyd North Sea Regatta. Een Slalom wedstrijd op zee staat hoog op het wensenlijstje van veel deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap, waaronder de Haagse Sportman van het jaar 2013, windsurfer Casper Bouman.

NK Windsurf Slalom in Scheveningen

Van 7 t/m 9 juni 2014 wordt het NK Windsurf Slalom, onderdeel van de ‘Fruit to go Funsporttour 2014’, georganiseerd tijdens de Delta Lloyd North Sea Regatta. De organisatie van de Delta Lloyd North Sea Regatta biedt alle vormen van zeilen op zee en branding watersporten de mogelijkheid om aan de regatta mee te doen. Edwin Lodder: “We willen hiermee de watersport langs de Haagse kust promoten en stimuleren en de Delta Lloyd North Sea Regatta laten uitgroeien tot een nog breder watersportevenement.”

Slalom wedstrijd op zee hoog op het wensenlijstje

De organisatie van het NK Windsurf 2014 is erg blij met de samenwerking met de Delta Lloyd North Sea Regatta en verwacht een spectaculair evenement. Een Slalom wedstrijd op zee stond hoog op het wensenlijstje van veel deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap windsurfen, waaronder Casper Bouman. Hij werd in 2013 Europees kampioen en wereldkampioen in de Formula windsurfing klasse. Zijn ultieme doel is uiteindelijk presteren in PWA Slalom wedstrijden. Dat is het meest zichtbare en commerciële circuit in de surfwereld.

Bouman Haagse Sportman van het jaar 2013

Op 28 januari 2014 werd windsurfer Casper Bouman tijdens het Haags Sportgala verkozen tot Haagse Sportman van het Jaar. Het is niet de eerste keer dat hij de titel Haagse Sportman van het jaar binnensleept. In 2007, het jaar nadat hij wereldkampioen werd in de olympische RS:X klasse, lukte hem dat ook al eens.

NK Windsurf Slalom op het hoogste niveau! 

Tijdens het NK Slalom komen vele toppers in actie. Naast oud olympiër Casper Bouman is ook huidig Nederlands Kampioen Adriaan van Rijsselberghe aanwezig. Van Rijsselberghe werd in 2012 Nederlands Kampioen Slalom op het Lauwersmeer.

Vaste deelnemer aan de wereldtour (PWA) Peter Volwater en de nieuweling in de wereldtour Jordy Vonk zullen ook aanwezig zijn op dit evenement. Jordy Vonk werd in 2012 tweede op het NK achter van Rijsselberghe. Met deze toppers aan de start beloofd het een NK Windsurf Slalom te worden op het hoogste niveau.

Inschrijven op het strand van Scheveningen

Deelnemers hoeven zich niet van te voren in te schrijven. De registratie vindt plaats op zaterdag 7 juni op het strand van Scheveningen. Meer informatie over het NK Windsurf 2014 staat op de website van de organisatie.

 van