15-04-2013 - Windsurfen, Nieuws

NK Windsurfen 2013 van start op Zeeuwse Grevelingendam

Op zaterdag 20 en zondag 21 april start het NK Windsurf op de Grevelingendam in Zeeland. Tijdens het openingsweekeinde komen de niet alleen de Nederlandse windsurfers in actie, het evenement telt tevens mee voor de Belgische deelnemers. Na een lange en koude winterperiode laat de zon zich nu eindelijk wat meer zien. Een perfecte timing voor de start van het windsurfseizoen.
 

Er wordt gevaren in de disciplines Race, Slalom en de expressieve Freestyle. In de Race was in 2012 Dennis Littel kampioen. Littel is meervoudig kampioen in deze discipline, Adri Keet en Teade de Jong werden twee en drie. Voormalig Olympisch surfer legde Littel meermaals ook het vuur aan de schenen, maar miste te veel wedstrijden om kampioen te kunnen worden.

In de Slalom werd Adriaan van Rijsselberghe kampioen afgelopen seizoen. De oudere broer van Olympisch goud winnaar Dorian van Rijsselberge wist de Slalom titel afgetekend naar zich toe te trekken. De jeugdige Jordy Vonk en routinier Pieter Eliens werden twee en drie.

Bij de Freestylers wist de Belg Dieter van der Eyken over 2012 de ONK Windsurf jury het meest te imponeren, voor Davy Scheffers, sportman van Schouwen-Duiveland 2012  en Rick Jendrusch, ook al uit Zeeland. Bij de Freestyle dames was Heleen Muijsers kampioene. Het is goed te zien dat bij de Freestyle de dames een mooie en goede competitie hebben.

Het belooft weer een mooi en spannend NK Windsurfen te worden. De windsurfsport staat mede door het Olympische goud van Dorian van Rijsselberge weer volop in de belangstelling. Niet alleen qua wedstrijdsport is windsurfen groeiende, ook surf scholen merken groei in leerlingen. Ook de surflocaties in Nederland worden meer en meer weer bezocht door recreatieve windsurfers, die al dan niet in familieverband hun weekeinden aan de waterkant verblijven.

 van