07-05-2012 - Windsurfen, Nieuws

NK Windsurfen Brouwersdam.

Na de succesvolle eerste stop in Lelystad ging de MAZDA NK Windsurf tour verder op het Noordzeewater bij  Brouwersdam. Op zaterdag 5 & 6 mei werd er in  de disciplines Slalom en Formula voor het Nederlands kampioenschap gevaren.

Op zaterdag stond vanwege de harde wind de discipline Slalom op het programma. Adriaan van Rijsselberghe die aan de leiding ging, vanwege zijn overwinning in Lelystad, mocht zijn koppositie verdedigen. Lange tijd leek dit goed te gaan, maar in de Finale was het de jonge Friese deelnemer Teade de Jong die er met de overwinning vandoor ging. Adriaan van Rijsselberghe werd tweede en blijft daarmee wel  aan de leiding in het overall klassement. Jordy Vonk staat momenteel tweede in het overal klassement en Teade de Jong derde.

De Formula discipline stond voor de zondag 6 mei op het programma. Hierin is meervoudig Nederlands Kampioen Dennis Littel gebrand op nog een titel. Momenteel staat Dennis Littel tweede in het algemeen klassement doordat Casper Bouman er in Lelystad met de overwinning vandoor ging.

Na drie races bleek Dennis vandaag toch wel weer de sterkste te zijn en staat daarmee weer op de voor hem bekende eerst plaats in het algemeen klassement. Tweede werd Casper Bouman en derde Dirk Doppenberg.

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli gaat de Mazda NK Windsurf tour verder op de Grevelingendam in Zeeland.

 van