19-09-2013 - Windsurfen, Nieuws

NK Windsurfen op Lauwersoog

Komend weekeinde zal het NK Windsurf gehouden worden op Lauwersoog. Bij surfclub ‘Windsurfing Oostmahorn’ nabij Landal Esonstad zal het circus haar tenten opslaan. Er wordt, afhankelijk van de wind, gevaren in de disciplines Slalom of Race. Met stevige wind zullen ook de deelnemers van het NK Windsurf Freestyle in actie komen.

Foto: Jan de Jonge

Op zaterdag 21 september zal de actie vanaf 11:00 beginnen. Dennis Littel, regerend Nederlands Kampioen Race staat momenteel bovenaan in de NK ranking. Met de huidige voorspelling is de kans zeer groot dat de race discipline gevaren gaat worden.  Teade de Jong, die een thuiswedstrijdvaart, zal gaan proberen om de Littel voorbij te gaan in het Klassement. Ook oud-olympisch windsurfer  Casper Bouman, onlangs wereldkampioen Windsurf Race geworden, zal aanwezig zijn om voor de weekeindoverwinning te gaan.

Op dit moment staat de ervaren Peter Volwater bovenaan in het klassement bij de Slalom. Hij wordt gevolgd door Jordy Vonk en Ingmar Daldorf. Om Vonk en Daldorf een kans te geven Volwater in te halen zal de wind nog wel wat moeten toenemen in kracht zodat er ook Slalom gevaren kan worden. Adriaan van Rijsselberghe staat vierde in het klassement. Hij is regerend Nederlands kampioen Slalom, een titel die hij in 2012 op het Lauwersmeer wist te behalen.

De freestylers hadden onlangs een World Cup event in Nederland, en de Nederlanders doen het internationaal goed. De Friese Arianne Aukes werd tweede op dit event waar de mondiale top in actie kwam. De finale van het NK Windsurf vindt op 12 en 13 oktober plaats op de Brouwersdam.

 van