12-12-2017 - Mountainbiken, Nieuws

No Routine: De nieuwe Canyon Spectral

Opstaan. Naar je werk gaan. Thuis komen. Naar bed gaan. Herhaal. Routine is de vijand. Probeer het opnieuw. Opstaan. Naar je werk. Vertrek vroeg. Ga rijden. Beter. Het is overdreven om te stellen dat een fiets je leven kan veranderen, maar het helpt op z’n minst. De nieuwe Spectral werd ontwikkeld door rijders, voor rijders, om het meeste plezier uit je rit te halen. Om mensen ‘nee’ te laten zeggen tegen de routine en ‘ja’ tegen de trails. Dat vinden wij van Up/Down een goed streven! 

Wat maakt een trailbike leuk? Door goed te kijken naar de unieke rijstijl van Joe Barnes en de Dudes of Hazzard, trok het Canyon Development Team erop uit om op zoek te gaan naar de beste mix van grip, controle, ‘handling’ en vooral speelsheid. Het moest een simpele en robuuste fiets worden, die smeekt om in de bochten gegooid te worden en om over de trails te vliegen. Daarnaast moest de fiets makkelijk te onderhouden zijn, zodat mountainbikers de fiets simpel kunnen instellen en gewoon kunnen gaan rijden. Van vering en geometrie, tot wielen en het formaat van de banden, de volledig nieuwe Spectral vindt de juiste balans.

Met 27.5” wielen, 2.4” of 2.6” banden en een nieuwe linkage geïnspireerd op de Sender, is de nieuwe Spectral het antwoord van Canyon op de moderne trail bike. De progressieve geometrie maakt gebruik van 150mm en 140mm veerweg aan respectievelijk de voor- en achterkant. Rijders zullen klaar zijn om technische singletracks aan te vallen, terwijl het makkelijk blijft om te fietsen naar het begin van de trail.

De nieuwe Spectral is leverbaar in drie versies. Volledig carbon, carbon hoofdframe en aluminium achterbrug en volledig aluminium. Elke versie beschikt over een nieuwe geïntegreerde kabelgeleiding. De plastic cover op de onderbuis die het frame beschermt tegen impacts, is volledig geïntegreerd in het frame voor een strakke look. Tegelijk houdt het de kabels veilig en stil op de plek en zorgt het voor gemakkelijker onderhoud.

Canyon let op de details en daarom hebben we twee nieuwe bidonhouders ontwikkeld die werken met de nieuwe laterale positie van de demper, evenals een storage box die simpel in het frame past. Door de zitbuisklem te integreren en het nieuwe concept van gesealde lagers let Canyon speciaal op de levensduur en waterdichtheid.

De nieuwe Spectral is vanaf nu online te bestellen. Ga voor meer informatie over deze fiets naar de website van Canyon, check ook zeker onderstaande video. Up/Down heeft de Spectral al intensief getest op de meest uitdagende trails, onze review lees je in Up/Down #5 2017. Deze kun je vanaf 15/12/2017 bestellen in onze webshop. Maar natuurlijk kun je het best abonnee worden, zodat je geen uitgave hoeft te missen en direct kunt lezen na de release!

 van