02-02-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Noordsvaarder mountainbiketocht en strandrace

In het weekend van 20 en 21 februari staat er een uniek evenement gepland op Terschelling. Op zaterdag wordt er een tourtocht georganiseerd door de prachtige natuur en zondag is het tijd voor een unieke strandrace over de mooie kust van het eiland.

20 Februari – Start 11:00 uur op het Groene strand West Terschelling

“Noordsvaarder” cross country: een reis door de prachtige natuur van Terschelling.
Echt een ervaring die belangrijker is dan de finishtijd. Noordsvaarder is een ontdekkingstocht van 60 km door Terschellings mooiste landschappen. Alleen op je fiets, vechtend tegen de omstandigheden en de wil om de finish te halen. De paden zijn hard, zacht, breed , smal, vlak, steil. Het weer kan variëren van ontzettend mooi tot aan hevige storm en dat allemaal op 1 dag.

Noordsvaarder een zware maar prachtige tocht, het ultieme mountainbiken. Een evenement dat je ervaart met vrienden en familie en mede rijders. Samen als een team. Wanneer je dan eindelijk de finish bereikt zal je harde werk en inzet door ons worden beloond – onze waardering voor jou succes- een t-shirt. Maar nog belangrijker, je kan jezelf een echte doorzetter noemen: Je bent “EEN NOORDSVAARDER”.

21 Februari – Start 13:00 uur op het Groene Strand West Terschelling

“Noordsvaarder” strandrace 55 km: de enige strandrace waarbij je alle windrichtingen fiets! Waarschijnlijk de zwaarste strandrace die er is: start op het Groene strand via “Noordsvaarder” naar het Drenkelingen Huisje en weer terug via “Noordsvaarder” naar de finish op het Groene strand. 55 km over het strand van Terschelling.
De winnaar mag zich “DE NOORDSVAARDER” noemen.

Meer info over dit unieke evenement vind je hier,

 van