30-03-2022 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

North 2022 Freestyle Collectie

North 2022 Freestyle Collectie “De Freestyle discipline is zo’n belangrijk onderdeel van hoe kiteboarden is geëvolueerd – en hoewel deze kerncategorie misschien niet meer zo populair is als in het verleden, geloven wij heilig in het blijven verfijnen van deze producten voor de toekomstige generaties van talent die freestyle blijven evolueren. De North 2022 Freestyle collectie is gesmeed in het vuur en ontvlamt de passie voor deze belangrijke discipline van onze sport. Je zult de verfijningen zien in de boots, de boards en de kite. We zijn blij met de richting die we opgaan.” – Merkdirecteur Mike Raper.

 NEW PULSE Freestyle / Wakestyle Kite 

De Pulse is de favoriete kite van Tom Bridge en Bruna Kajiya. Het is een moderne, progressieve freestyle kite die volledig loopbaar is, met veel pop en slack. Maar het is niet alleen een hardcore freestyle kite – hoewel hij geoptimaliseerd is voor freestyle, is hij volgens North ook verrassend leuk voor freeriding. De 2022 Pulse heeft lichtere bladders in de maten 10m en hoger. Het verminderen van het gewicht in de grotere maten betekent betere prestaties in lichtwind condities. De Pulse heeft volgens North ook een uitstekende high-end power. De Pulse is beschikbaar in de maten 6m tot en met 14m en heeft de lichtste bar pressure van alle kites uit de North 2022 Freestyle Collectie Over het algemeen is het een zeer speelse, snelvliegende, snelsturende kite met een lichte stuurimpuls en een verbazingwekkende hoeveelheid depower.

North 2022 Freestyle Collectie

Voor meer informatie kijk verder op de pagina


NEW FOCUS Freestyle / Freeride TwinTip

In de Hybrid Carbon constructie, heeft North de nieuwe 2022 Focus ontworpen om de grenzen van freestyle rijden te verleggen. Met quad-concave channels die helemaal doorlopen tot in de tips, een progressieve rocker en een vierkantere vlakkere outline, levert de Focus uitzonderlijke tractie, waardoor je volgens North de rail kunt vasthouden en harder kunt kanten om het board op te laden voor een explosieve release. Carbon UD tapes lopen van tip tot tip aan beide kanten, zowel aan de boven- als onderkant van het board, en zorgen voor een goed gebalanceerde, meer vergevingsgezinde flex, zodat je je landingen kunt stampen.
Bruna zegt – “De eerste trick die ik deed was een 313 Handlepass – ik kon niet geloven hoe makkelijk het voelde, hoe hoog ik ging, hoeveel pop het board heeft. Ik ben verliefd op de nieuwe Pulse. Ik kan niet wachten tot hij gelanceerd wordt, zodat ik hem op het water kan leggen!”

North 2022 Freestyle Collectie
North 2022 Freestyle Collectie


Voor meer informatie kijk verder op de pagina


NEW FLARE Wakestyle / Park TwinTip


Het is Tom Bridge’s favoriete freestyle stick en misschien wel het meest duurzame board in het park. Voor 2022 heeft North de strap inserts op de middellijn geplaatst, zodat je je boots in beide richtingen kunt monteren voor een langere levensduur van de rail – in feite verdubbelen we de levensduur van je board. De hoge wakestyle rocker van de Flare helpt je impact bij landingen te verzachten, terwijl de PressFlex tips zorgen voor soepele, gecontroleerde presses. Glijd tussen oceaan en park met steeze.

North 2022 Freestyle Collectie
North 2022 Freestyle Collectie

Voor meer informatie kijk verder op de pagina


NEW FIX Boots

De 2022 Fix boots van North zijn extreem licht en flexibel. Ze hebben een onbelemmerde lagere snit waardoor je achterover kunt leunen en comfortabel upwind kunt rijden, die greep kunt uitbenen en je stance kunt ontspannen. Ook heeft North de neopreen flex zone in de middenlaars uitgebreid voor een groter bewegingsbereik terwijl ze stabiliteit en ondersteuning biedt voor je enkels en knieën. De Fix boots hebben een sterke, holle baseplate die ontworpen is voor een direct gevoel, enorme schokabsorptie en een zachte, soepele KnitFlex voering. Voor 2022 heeft North de paneelindeling aangepast voor meer duurzaamheid en nieuwe gestroomlijnde dubbelzijdige oogjes op alle riemen om ze sneller met één hand te kunnen verstellen.
“Zonder twijfel is de 2022 Fix Hugh’s beste laars tot nu toe. Hij is echt een niveau omhoog gegaan – wacht maar tot je hem probeert!” – Mike Raper

North 2022 Freestyle Collectie
North 2022 Freestyle Collectie

Voor meer informatie kijk verder op de pagina


Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van