25-08-2020 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

North Charge 2020 – Review

De North surfboardlijn bestaat uit drie modellen. De North Charge is het board om grote golven mee aan te vallen, de Comp is het strapless freestyleboard en de Cross zit daartussenin. Wat heeft shaper Jaimie Scott samen met teamrijders Jesse Richman en Jalou Langeree van de Charge gebakken?    

De flex is spot on!

North is er al bij vanaf vrijwel het begin van het kiteboarden maar heeft sinds kort een nieuwe eigenaar en crew. Deze crew heeft een geheel nieuwe lijn van kites en boards ontwikkeld, waaronder deze North Charge 2020. Dit board heeft een vrij klassieke shape maar het opvallendst is de Futurelite-constructie. Hierbij loopt er een carbon en Innegra-strook op een paar centimeter vanaf de rand van het board vanaf de tail tot ongeveer dertig centimeter vanaf de neus. Dit is gedaan om de flex van het board te optimaliseren.

Bij boards gaat het allemaal om flex. Te veel en je stuitert over het water, te weinig flex gaat ten koste van de directheid. En we moeten zeggen de flex is spot on! De North Charge absorbeert chop en ruig water erg makkelijk. De extra ingelamineerde eva-inzetstukken op de plek van de voorste voet onder de pad werken daar ook aan mee. Hierdoor deukt het board ook niet snel.  

Reageert heel direct

De North Charge reageert heel direct op voetsturing. Iets wat mooi uitkomt bij het golfrijden. In de bottomturn kun je de radius uitstekend en makkelijk bepalen. Het lijkt dan of je het board oplaadt want in de topturn springt het board er echt uit. Hoe harder je het board de bottom turn indrukt hoe harder de topturn is. Het board is ook erg licht, dus aerials off the lip gaan makkelijk. Het volledige deckpad is lekker grippy en geeft genoeg houvast in radicale turns. Zet je voet tegen de tailkick verdikking aan en je staat als een huis. En mocht dat nog niet genoeg zijn kun je er ook nog voetbanden opzetten. 

Prima inzetbaar in de Nederlandse slob

Hoogtelopen doet de North Charge ook goed. Snel terug komen van een lange golfrit is geen probleem. Laat dat je niet tegenhouden van het helemaal af rijden van een golf! Door z’n wat rechtere outline, vollere rails en lage rockerlijn is dit board prima inzetbaar in de Nederlandse slob. Hij is dus breder inzetbaar dan alleen op hoge en snelle golven. Charge the slob! 

Eigenschappen van de North Charge 2020:

North Charge 2020 - Review

Voor meer informatie over dit board kun je naar de website van North gaan. Wil je meer kite reviews lezen, of producten zoeken en vergelijken? klik dan hier en ga naar onze product pagina.

Deze review van de ‘North Charge 2020‘ komt uit Access #1 van 2020. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van