12-08-2022 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

North Code Zero – Performance Foil Kite

Geleend van het North Sails erfgoed, is Code Zero de naam van een zeil dat geboren is om snel te gaan in lichte, onstabiele condities. Net als zijn naamgenoot, heeft North de North Code Zero ontworpen voor prestaties in zeer lichte lucht. De gloednieuwe North Code Zero is een lichte, snelle en reactieve one strutter met moeiteloze eenhandige controle en efficiënte lichte wind power delivery. Hij vliegt en draait snel – met uitstekende drift en wendbaarheid waardoor hij ideaal is voor foiling en kleine branding. Een van de lichtste single-strut kites op de markt, de North Code Zero heeft een speels en wendbaar gevoel met dynamische besturing.

North Code Zero


De North Code Zero is verfijnd om gewicht te besparen, is de constructie van de kite gestript tot het essentiële. Er wordt gebruik gemaakt van lichter DLE140 dacron op de leading edge en strut voor stijfheid en duurzaamheid, een dubbele luifellaag om de trailing edge te verstevigen en lichter blaasmateriaal in elke maat. DuraLite wingtip chafe protectors bieden slijtvastheid alleen waar je het nodig hebt, en kleine battens op de 9m en 11m stabiliseren de baldakijn (canopy).

De North Code Zero is superleuk en gemakkelijk te vliegen, met intuïtieve relaunch en reverse launch, en is ook geweldig om te leren vliegeren of foilen bij lichte wind. De kite is stabiel en gelijkmatig gespannen, met een gebalanceerde geometrie. Hij zal niet voorlijken, overvliegen of voorover vallen, en zijn besturing met één hand betekent dat je altijd kunt foilen in de houding van je voorkeur.

De North Code Zero is een zeer efficiënte kite met een groot windbereik en een indrukwekkende krachtafgifte voor een kite met één stut – wat betekent dat je in lichtere windomstandigheden met een kleinere kite kunt varen. Met de 3, 5, en 7m bestrijk je het hele windbereik, van 10 tot 30 knopen.

North Code Zero

KITE SIZE / WINDRANGE*

Kite Size*357911
Foil Wind Range (knots)18-30+14-2510-218-187-16
Surfboard Wind Range (knots)22-32+18-2816-2611-2010-18

Aanbevelingen voor een gemiddelde rijder (rond 75kg) met gemiddelde tot gevorderde vaardigheden. Lichtere rijder/beginner? Neem 5 knopen van de hoge kant van de range.
Het windbereik is ook afhankelijk van de keuze van uw draagvleugelboot. Aanbevolen maten zijn gebaseerd op een vleugel van gemiddelde grootte.

Belangrijkste kenmerken van de North Code Zero

 • Razendsnelle prestaties bij lichte wind met uitstekende drift voor foil en surf
 • Uitgebalanceerde, stabiele, gelijkmatig gespannen geometrie voor gebruiksgemak
 • Indrukwekkende krachtoverbrenging en groot windbereik
 • Gemakkelijke relaunch en reverse launch
 • Een van de lichtste single-strut kites ooit ontworpen – ontworpen met de lichtste materialen en een minimalistisch design
 • Lichter N-DURE Dacron voor stijfheid en duurzaamheid
 • Lichter gewicht bladders
 • N-HTRS Hoogwaardig baldakijn materiaal
 • Dubbellaags baldakijn versteviging op de achterrand
 • DuraLite STPU naadbescherming alleen daar waar het nodig is
 • Kleine latten van 9m om de luifel te stabiliseren en flutter tegen te gaan
 • HyperFlow snelle eenpuntsinflatie
 • Compact, reisvriendelijk formaat
 • GoGreen Gerecycled PET vliegerzakje met Foil Assist

Bekijk de North Code Zero Designer Notes Video hier

Klik hier voor meer informatie over de nieuwe North Code Zero.


Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van