17-11-2016 - Skiën, Nieuws

The North Face Peak2Park Videocompetitie

Nieuwe All Mountain-wedstrijdcategorie maakt The North Face Peak2Park videocompetitie nu ook toegankelijk voor Europese freeskiërs, met maar liefst 65.000 dollar aan prijzengeld in totaal! De video-aanmeldingsperiode voor PPOS en AMOS start op 5 januari 2017.

The North Face® Park en Pipe Open Series (PPOS) is al sinds 2010 een waardevol platform voor competitieve freeskiërs die proberen de professionele top te halen. In 2014 introduceerde het wereldwijd actieve outdoormerk The North Face deze wedstrijd om freeskiërs de kans te bieden virtueel de strijd aan te gaan met elkaar vanuit overal in Noord-Amerika. Deelnemers filmen en editen hun beste runs en sequences in het park en op de pipe. De video delen ze online om mee te doen aan de wedstrijd. The North Face® breidt de competitie nu uit voor de winter van 2016-17 met de All Mountain Open Series Virtual Competition (AMOS). Ook snowboarders en skiërs uit Europa kunnen nu – samen met die uit Noord-Amerika –  meedoen. Samen creëren ze zo The North Face Peak2Park

AMOS opereert naast PPOS onder de nieuwe Peak2Park Virtual Competition-paraplu via een online platform op de website van Peak2Park. Beide competities bieden divisies voor mannen en vrouwen in zowel Noord-Amerika als Europa om te strijden. PPOS blijft alleen toegankelijk voor freeskiërs.

“The North Face is nauw betrokken bij de groei en ontwikkeling van de freeski- en freeride-cultuur”, zegt Katie Ramage, Sports Marketing Director bij The North Face®. “We zoeken altijd naar kansen om skiërs en snowboarders in staat te stellen hun ruwe talenten te laten zien. Atleten hebben geen dure camera’s meer nodig om op te vallen – Peak2Park gaat enkel over atletische mogelijkheden en creativiteit. Daarmee geven we iedereen met toegang tot een skihelling en een camera de kans om te zien hoe ze het doen ten opzichte van anderen.”

Jeremy de Maillard, VP Marketing & e-Commerce bij The North Face® EMEA, zegt: “Europa biedt enkele van ‘s werelds beste freeride-plekken. De uitbreiding naar Peak2Park – met freeriding en naar Europa – zorgt voor een uniek platform. We kijken ernaar uit om getalenteerde riders over de hele wereld hun favoriete bergen te zien ontdekken. Daarmee creëren en delen ze hun mooiste lijnen met ons; van de poederhemel in Chamonix tot de steilste lijnen in Alaska.”

Over PPOS

In 2016 kende PPOS 175 deelnemers, van wie 75 procent nooit eerder deelnam aan een PPOS-event. The North Face® nodigt geregistreerde PPOS freeski-deelnemers uit om hun korte halfpipe-, big air- en slopestyle-opnames in Noord-Amerika of Europa te editen tot een video van maximaal 180 seconden. Het PPOS-platform organiseert een publieke en professionele juryronde voor elke discipline.

Over AMOS

The North Face® nodigt AMOS-snowboarders en -skiërs in Noord-Amerika en Europa uit om vijf tot zeven korte clips te maken waarbij ze gebruikmaken van de omgeving in skiresorts of in de back country, of buiten het terreinpark. Deze footage brengen ze terug tot een ‘dream line’ van maximaal 180 seconden. De finale edit dient als de deelname voor de wedstrijd. Jurering vindt plaats op basis van dezelfde criteria als big mountain freeride-wedstrijden. Er volgt een publieke stemperiode en een professionele juryronde om de winnaars te bepalen. 

Peak2Park stelt in het totaal 65.000 dollar beschikbaar aan prijzengeld. Dit omvat geld, Rossignol-ski’s en -snowboards, LOOK-bindingen, GoPro-camera’s en The North Face®-kleding. Tom Wallisch kiest uit een van de PPOS Grand Prize Winners van het eerste seizoen iemand die samen met de Good Company-crew mag filmen. De AMOS Snowboard- en Ski Grand Prize Winners vertrekken naar het achterland voor hun afdaling en filmen met professionele ski- en snowboardatleten van The North Face®. De Grand Prize omvat de reis, vervoer, skilifttickets en verblijf. De winnaars worden aan het eind van elke juryronde bekendgemaakt. PPOS en AMOS kennen beide ook speciale prijzen voor onder meer Best Trick, Best 100% GoPro Edit, en Viewer’s Choice voor de video die online het meeste stemmen heeft gekregen.

In 2016 won Colby Stevenson uit Park City, Utah, de PPOS Grand Prize voor zijn opvallende prestaties in zowel Men’s Slopestyle als Halfpipe. Stevenson speelde een rol in de eerste volledige speelfilm van Good Company, Vice Versa, die uitkwam in augustus 2016. 

“Deze competitie opent ontzettend veel deuren”, zegt Stevenson tijdens het filmen met Wallisch en Good Company in Superpark 20 te Mammoth Lakes, Californië. “Je kunt een trick zo vaak proberen als je wilt en zo vaak als het nodig is. Alles om het er zo goed mogelijk uit te laten zien. Dat mensen van alle skiniveaus deelnemen aan de competitie is de grootste meerwaarde.  Het maakt daarbij namelijk niet uit of ze dubbele corks of 360’s doen. Ze stellen hun beste run samen, hebben plezier en kunnen het met iedereen delen”, zegt Stevenson.

Registreren kan op de website van Peak2Park. De video-aanmeldingsperiode voor PPOS en AMOS start op 5 januari 2017.

 van