20-02-2017 - Skiën, Nieuws

The North Face, Sliding Fire

The North Face, Sliding Fire, een nieuwe film met Sam Smoothy, Victor de le Rue en Xavier de le Rue. Deze atleten van The North Face brachten wintersporten onlangs naar een bizar hoog niveau. Vanuatu, een eiland in de Stille Oceaan met de actieve vulkaan Yasur, was de bestemming voor deze reis. Wintersporten gecombineerd met een actieve vulkaan? Het kan zeker! 

In de film genaamd ‘Sliding Fire’ zien we het trio hun baanbrekende weg zoeken over de door as gevormde wand. Op weg naar de voet van de vulkaan ontwijken ze rondvliegend gesteente en puin. Sam Smoothy over de afdaling: “Voor mij was het een surrealistische ervaring. Het was als een vis die zich buiten water begeeft; als iets wat je eigenlijk niet moet doen. Je ski’s lijken elk hun eigen weg te willen gaan, waardoor je alles in je lichaam moet aanspannen om te blijven staan. En dan is er nog het mentale aspect: je hoort de vulkaan bulderen, de grond trillen en dan komt er ook nog een aswolk op je af. Ondertussen probeer je de stenen te ontwijken die je kunnen raken.’

Puin en as

De atleten verbleven bij locals op het eiland. Als ze niet aan het skiën en snowboarden waren, verkenden ze de nabijgelegen (tropische) wouden en stranden. Een filmploeg ging mee om de reis vast te leggen. De avontuurlijke opnames hadden wel een prijskaartje: de uitrusting werd flink toegetakeld. Sam: “Mijn ski’s lagen helemaal aan gort en de drones hebben aardig wat klappen gehad tijdens de tochten door de aswolken. Maar de camera’s waren er het ergst aan toe. De lenzen waren bekrast en de ringen waren amper nog te verstellen doordat ze helemaal vastzaten met gruis en as. We moesten de hele handel opsturen om te laten schoonmaken, omdat ze vol met puin zaten.”

 The North Face sliding fire 4

Ga voor The North Face producten naar de website

 van