15-11-2021 - Snowboarden, Nieuws, Skiën, Nieuws

THE NORTH FACE: TRANS-ANTARCTICA-COLLECTIE

The North Face herintroduceert zijn iconische Trans-Antarctica capsulecollectie. Deze unieke collectie is een van de meest gewilde collecties van het merk op de streetwear markt en bevat een aantal van de beste prestaties in het streven van The North Face om revolutionaire uitrustingen te maken die de grenzen van het ontdekken verleggen.  

TRANS-ANTARCTICA-COLLECTIE

In 1990 leverde The North Face de kleding voor een internationaal team van ontdekkers die toen op de allereerste tocht per hondenslee door Antarctica vertrokken, een uitzonderlijk zware uitdaging die bijna 6.500 kilometer spande. Hun doel was om klimaatverandering te onderzoeken en wereldwijd aandacht te krijgen voor het voortbestaan van het continent. 

TRANS-ANTARCTICA-COLLECTIE

Het beschermen van onze authentieke natuur, van Antarctica tot de Poolcirkel en overal daartussenin, is al sinds het ontstaan van The North Face een kernonderdeel van zijn DNA. De strijd voor moeder aarde die de drijfveer vormde voor de expeditie van de onderzoekers, is nu nog steeds een essentieel onderdeel van de identiteit van het merk. Nu brengt The North Face deze collectie terug om de geschiedenis eer aan te doen en tegelijkertijd vooruit te kijken naar de toekomst van het ontdekken.  

TRANS-ANTARCTICA-COLLECTIE

Om de herintroductie te vieren, brengt The North Face alvast de trailer uit voor zijn nieuwste film genaamd ‘The North Face Presents: Peace of History’. De film bevat Will Steger, ontdekker, leermeester en leider van de 1990 International Trans-Antarctica Expedition, en licht thema’s uit als het trotseren van barre omstandigheden, globale samenwerking en de bescherming van de aarde. De trailer is hier te zien:

De collectie is ontworpen op basis van details van de oorspronkelijke International Trans-Antarctica Expedition en integreert nieuwe elementen, waaronder gerecyclede materialen, DryVent™-stoffen, en 700 cuin ganzendons dat gewonnen is volgens de Responsible Down Standard (RDS).  


De collectie is nu beschikbaar op www.thenorthface.eu en in geselecteerde winkels van The North Face. Volg @TheNorthFace op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van toekomstige productlanceringen.

 van