North Foil 2022 Collectie

North Foil. Als mensen voelen we ons aangetrokken tot foilen omdat het ons weer een directe verbinding geeft met de natuur, met vrijheid. Foilen opent een hele nieuwe wereld. Het is een sport en een technologie die ons vrij maakt. De slogan van North Foils “Run, Fly Be”, is geïnspireerd door de filosoof Bruce Lee, het herinnert ons eraan dat we net zo krachtig kunnen zijn, net zo veranderlijk, net zo onstopbaar, net zo wild en vrij als het water zelf. “Run, Fly, Be” inspireert ons om een levensstijl te creëren die gebaseerd is op je eigen regels, niet die van iemand anders.

North zegt dat zij verschillende opwindende nieuwe technologische ontwikkelingen in het de North Foil collectie van 2022 hebben zitten die bijdragen tot een meer moeiteloze ervaring voor de rijder.

NOVA Performance Freeride Wing

Uitzonderlijk soepele, uitgebalanceerde vleugel met krachtige voorwaartse aandrijving, een enorm windbereik en een lichte, intuïtieve handling. De nieuwe Nova heeft een compacte outline met kortere spanwijdte. Dit verbetert de vermogensafgifte, maakt de vleugel gemakkelijker te hanteren en vermindert tip-strike. Nieuwe stijve GripLock stuurhendels met comfort grip maken een meer intuïtieve handpositionering, micro-trimming en meer directe controle mogelijk.

North Foils

De nieuwe Nova Freeride Wing heeft een compleet andere outline, een grote sweet spot tussen de onder- en bovenkant, en een verbeterde vermogensafgifte:

“Wanneer je op de wing rijdt, voelt hij veel lichter aan, de tacks, gijpen en overgangen voelen heel gemakkelijk aan. We hebben de aandacht gericht op de prestaties van de wing, maar ook op de gebruikersinterface, met de introductie van stijve griplock handgrepen.

North Foils

“Stijve handvatten geven je zoveel meer controle over de vleugel en de mogelijkheid om een draai te initiëren met een simpele polsbeweging. Je bent in staat om micro-aanpassingen te maken en de vleugel met één hand te bedienen,” zegt Mike. “Bovendien verminderen de handgrepen de vermoeidheid.”

North Foils

Verkrijgbaar in: 1.9 | 2.5 | 2.9 | 3.5 | 4.2 | 5 | 6 | 7 m

North Foils

Voor meer informatie kijk verder op de pagina


NEW SONAR CF Carbon Edition

Waanzinnige respons. Ongelooflijke prestaties. De CF Edition is ontworpen met een uitzonderlijke stijfheid voor alle disciplines, is gemaakt van lichtgewicht en duurzame carbon pre-preg componenten en heeft een verlaagd swing weight voor een wendbaar, dynamisch en direct gevoel, en een grote pompbaarheid. Samengesteld uit onze volledig modulaire Sonar-systeemcomponenten, heeft de nieuwe CF Edition een langere C700 romp en nieuwe S270 stabilisator voor extra stabiliteit, prestaties en efficiëntie.

“De Sonar Carbon is een van de stijfste en best presterende systemen op de markt,” zegt Uli. “Gecombineerd met de nieuwe S-Serie hoge snelheid, lage weerstand, super-efficiënte stabilisatoren, brengt de nieuwe Sonar je foilen volgens North naar een heel nieuw niveau.

Verkrijgbaar in: CF72 | CF85

North Foils

Voor meer informatie kijk verder op de pagina


NEW SONAR AF Folie-uitgave

North Foil 2022 Collectie. De AF Edition is ontworpen om lang mee te gaan, met uitzonderlijke sterkte in verhouding tot gewicht en ons unieke GeoLock systeem voor een zuiver direct gevoel met minimale weerstand. De nieuwe AF Edition kite, wing, surf en tow-in foils met extra stabiliteit, prestaties en efficiëntie.
Het Sonar Modular Foil System is geüpgraded met de langere 700mm romp, en een nieuwe, hogere aspect carbon stabilisator, terwijl de toevoeging van de nieuwe MA Series van hydrofoil vleugels volgens North je foiling naar een heel nieuw niveau tilt.

Verkrijgbaar in: AF72 | AF85

North Foils

Voor meer informatie kijk verder op de pagina


Het bevestigen van het Sonar Foil System aan je foilboard is snel en eenvoudig. Je hoeft nooit een bout of schroef te verliezen, en je kunt je mastpositie eenvoudig aanpassen. Met het DropBox snelle foliebevestigingssysteem kunt u de schroeven en moeren aan de foliemast laten zitten. Laat ze gewoon in de gleuven van je board vallen, schuif ze terug, draai ze vast en gaan.

Voor 2022 heeft North de DropBox rails langer gemaakt op de Seek en Swell voor een groter verstelbereik.


NIEUWE SONAR MID-ASPECT (MA) VOORVLEUGELS

Behendige, snel draaiende vleugels met een ongelooflijk snelheidsbereik en wendbaarheid, waanzinnige glide en pompbaarheid. De gemakkelijk te gebruiken MA is je go-to voorvleugel voor Kite, Wing, Surf en Tow Foiling. Een must have voor elke foil quiver.

North is ook erg enthousiast over hoe leuk de nieuwe MA-Series Front Wings uit de North Foil 2022 Collectie zijn in elke foil discipline – wing, prone en kite. North zegt dat de foil Behendig en snel draaiend is, met een ongelooflijk snelheidsbereik en wendbaarheid, de MA hydrofoil is een complete game-changer.”

Verkrijgbaar in: MA1050 | MA1200 | MA1350

North Foils

Voor meer informatie kijk verder op de pagina


NIEUW SONAR STABILISATOREN

De nieuwe dunnere profiel en hogere aspect ratio carbon stabilisatoren bieden minder weerstand en een efficiëntere outline. De S270 is je go-to voor allround kite, wing en surf prestaties, met een optimale balans, snelheid, efficiëntie en controle. Combineer de S210 met een kleinere voorvleugel voor prestaties op hoge snelheid en een wendbaarder gevoel. Combineer de S320 met een grotere voorvleugel voor vroege planering, meer balans en stabiliteit.

Verkrijgbaar in: S210 | S270 | S320 

North Foils

Voor meer informatie kijk verder op de pagina


NIEUW SONAR STABILISATIE SHIM KIT 

Gebruik onze stapelbare custom shims om de kleinste tweak te maken in de Angle of Attack en controleer de hoeveelheid downforce die de stabilisator creëert. Shimming kan het comfort verbeteren, vermoeidheid verminderen, de cadans van je pomp of de draaicirkel van je carve veranderen en je kunt je voorste en achterste voetdruk verhogen/verlagen zonder je voetpositie te veranderen.

North Foils

Voor meer informatie kijk verder op de pagina


SEEK Wing Foil Board  

Moeiteloos herstellen bij de landing. Gemakkelijk gijpen en tacken. De Seek is ontworpen voor een intuïtieve en directe verbinding met je hydrofoil en heeft een stijve en responsieve, lichtgewicht en duurzame Hybrid Carbon constructie met een met PVC versterkte EPS kern. Met bijgewerkte volumes voor elke boardlengte, kun je nu een volledige maat korter rijden.

Het nieuwe SEEK Wingfoil Board uit de North Foil 2022 Collectie heeft een radicaal ander ontwerp, waardoor het veel gebruiksvriendelijker is. Board shaper Jaimie Scott zegt: “De grootste uitdaging voor de meeste riders is op foil komen. Voor 2022 hebben we het rockerprofiel geüpdatet en meer curve toegevoegd tussen de voeten – dit vergroot de waterlijnlengte en zorgt ervoor dat het board veel sneller op gang komt. Je zult merken dat de nieuwe boards veel vergevingsgezinder zijn en je in staat stellen om in dezelfde positie op het board te blijven als je begint met foliën, als je straps gebruikt of strapless bent.”

Verkrijgbaar in: 4’4 | 4’6 | 4’8 | 4’10 | 5’1 | 5’5 | 5’11

North Foils

Voor meer informatie kijk verder op de pagina


SWELL Surf Foil Board  

De korte, compacte outline van de Swell is gevormd voor efficiënte energieoverdracht over eindeloze bulten en hobbels. Zijn lichtgewicht maar duurzame hybride carbon constructie is stijf, responsief en wendbaar. Met een geherdefinieerde rocker en herverdeeld volume levert de 2022 Swell een vergevingsgezindere rit met verbeterde wave-fit, scherpere release, uitzonderlijke pompbaarheid en efficiënt peddelen. Nieuwe gemakkelijk te grijpen holle voorste rails. Wedged tail vorm voor snellere take-offs en verbeterde pompbaarheid.

North Foils

Het nieuwe Swell Foil Surf Board uit de North Foil 2022 Collectie is ontworpen om zich aan te passen aan de golven: “We hebben meer rocker in het board gestopt, waardoor je dichter bij het wateroppervlak kunt foilen en je veel beter kunt landen zonder te volgen. Dit geeft je de mogelijkheid om harder door je bochten te duwen en zelfs te proberen om van white washes af te stuiteren. Concave in de afgeschuinde rails aan de onderkant van het board verbetert je grip bij duck-diving en wanneer je opduikt. We hebben de wedge cut in de tail behouden, zodat je in principe de weerstand niet voelt als je het water raakt, je stuitert gewoon omhoog en gaat verder.”

Verkrijgbaar in: 3’10 | 4’1 | 4’4 | 4’7 | 4’10

North Foils

Voor meer informatie kijk verder op de pagina


SCOOP Performance Kite / Tow-In Foil Board

Een veelzijdig, direct en responsief prestatie foilboard met onmiddellijke touchdown recovery. De Hybrid Carbon Scoop uit de North Foil 2022 collectie heeft een intuïtief concaved deck voor soepele overgangen en gemakkelijk sturen. De shape is verfijnd voor 2022 met steilere afgeschuinde rails en meer tail rocker om het board losser van het water te laten komen en de pompbaarheid te verbeteren. We hebben ook een nieuwe maat van 135 cm geïntroduceerd voor rijders die meer lengte voor hun voorste voet willen.

Verkrijgbaar in: 120×46 | 135×49 cm

North Foils

Voor meer informatie kijk verder op de pagina


NIEUW SCOOP MINI Peformance Freeride Foilboard 

Toen we begonnen met het ontwerpen van de Scoop Mini, wilden we een bord maken dat een enkele taak zou uitvoeren op het hoogst mogelijke niveau. In plaats van te proberen om alles te doen, hebben we ons gericht op het essentiële. In de North Foil 2022 collectie introduceren we de Scoop Mini, een direct en responsief kite foilboard met hoge prestaties voor de meer gevorderde riders. Het board heeft een compacte, ultralichte hybride carbon constructie met een duurzame schuimkern met hoge dichtheid. Minder, maar beter.

Verkrijgbaar in: 110×45 cm

North Foils

Voor meer informatie kijk verder op de pagina


SENSE Kite/Wake Foil Board 

Verbeter je foiling spel met roll to ride waterstarts, magic glide, snelle set up en probleemloos reizen. De Sense uit de North Foil 2022 Collectie levert kracht en prestaties in een lichtgewicht en duurzame houten kern constructie. Zelfs op de lichtste winddagen is dit board je toegangspoort tot nieuwe avonturen.

North Foils

Verkrijgbaar in: 135×47 cm

North Foils

Voor meer informatie kijk verder op de pagina


De nieuwe 2022 North Foil collectie is nu te koop bij je lokale winkelier of direct op northfoils.com, dus je kunt nu je set up online configureren en direct bij je thuis laten afleveren.


Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van