24-08-2022 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

North lanceert nieuwe 2023 Surf Collectie

North 2023 Surf Collectie: Ontworpen voor veelzijdigheid. Reactief, responsief, en afgestemd op wat buiten je controle ligt. De nieuwe 2023 North Surf Collectie is verfijnd voor moeiteloze prestaties. Of je nu op het juiste moment op de juiste plek bent – of niet.

Met de Carve Surf / Strapless Freestyle Kite, een geheel nieuw Cross Freeride Surfboard, de Charge Performance Surf en de Comp Strapless Freestyle boards, is de nieuwe ’23 Surf collectie ontworpen voor snelheid, respons en gebruiksgemak.

Carve | Surf / Strapless Freestyle Kite

Kite Designer Dano See zegt: “De Carve vliegt nu sneller, genereert meer power en board snelheid. Hij gaat als een raket de wind in. Ervaren riders zullen profiteren van de indrukwekkende kracht en efficiëntie van de kite, terwijl gevorderde riders zullen merken dat hij soepeler en gebruiksvriendelijker vliegt. Freeride en Strapless Freestylers zullen genieten van de verbeterde hangtime en catch voor kite loops en zachtere landingen.”
Voor de North 2023 Surf Collectie heeft North de Carve teruggezet in de categorie wave riding. Verfijnde bridling voor een langere, meer progressieve travel betekent dat de kite soepeler en responsiever aanvoelt over het volledige depower bereik. Hij is nog steeds reactief als je hem uitklapt – tot het einde toe.

Merkdirecteur Mike Raper waardeert de kite voor zijn verbeterde algehele balans en verbeterde drift:
“Wanneer je surft, glijdt hij gewoon over de lijn, wachtend op je bar input. Je hebt meer intuïtieve controle – vooral wanneer de kite niet zichtbaar is terwijl je een grote bottom turn doet, terugsnijdt of je in een barrel zit. Dit betekent dat je je 100% kunt focussen op de branding.”

De Carve ’23 heeft een iets kleinere leading-edge diameter en dunnere profielen. Dit geeft de kite meer power, verbetert het high-end windbereik, en helpt je om langer dieper in de pocket te varen. De kite zal je niet agressief van de rail trekken, en je zult zachtere landingen maken bij grote sprongen.

De 2023 Carve zal ook sneller herstarten in kritieke situaties. De introductie van lichtere bladders in alle maten en een lichtere 2-ply canopy versteviging vermindert het gewicht en helpt de draaisnelheid in lichte wind te verbeteren, terwijl de Carve toch zijn surf-tough duurzaamheid behoudt.

Bekijk de 2023 Carve Designer Notes

Klik hier voor meer informatie over de North Carve 2023

NEW Cross | Freeride Surfboard

Board Designer Jaimie Scott en zijn team hebben de 2023 Cross ontworpen in een nieuwe duurzame EcoLite Impact Resistant Bamboo constructie. De Cross heeft een geheel nieuwe surf outline met een gereduceerde nose en tail breedte, wat zorgt voor een betere wave fit voor makkelijkere, scherpere turns en verbeterde controle aan de bovenkant. De vorm is verfijnd met een low-entry rocker om acceleratie en drive te bevorderen, terwijl meer vergevingsgezinde afgeronde surf rails zorgen voor een responsief gevoel met locked-in grip.

Klik hier voor meer informatie over de North Cross


Charge | Performance Surfboard

De nieuwe Charge uit de North 2023 Surf Collectie is verfijnd voor verbeterde respons, snelheid en drive, en levert een nog soepelere, krachtigere rit met een positief gevoel en radicalere turns. Jaimie zegt: “Feedback van riders die een aantal van ‘s werelds grootste golven aanvallen, heeft ertoe geleid dat we de vorm lichtjes hebben verfijnd om de handelbaarheid op snelheid en de drive in de bochten te verbeteren. We hebben het brede punt van het board iets naar voren verplaatst en we hebben de holte onder de voorste voet vergroot. We hebben ook de afgeronde surfrails een nieuwe vorm gegeven, zodat ze lager en verfijnder zijn, waardoor het board meer grip heeft als je over de voorkant van de golf snijdt.

Klik hier voor meer informatie over de North Charge


Comp | Strapless Freestyle Surfboard


De Comp Dynalite is ontworpen voor één enkel doel: strapless freestyle surfprestaties. Snellere feedback. Explosieve pop. Ingenieur Uli Sommerlatt zegt dat het duurzame PVC-kernontwerp met laag volume en hoge dichtheid het board snellere feedback en een directere respons geeft. “Het dunne profiel en het lichtere gewicht maken het board veel makkelijker te hanteren in de lucht. Het maakt het board ook minder drijfvast op het water, wat zorgt voor zachtere landingen die makkelijker zijn voor je lichaam, omdat er minder tegenkracht is bij landingen. Hoe rijdt het? Als een strapless twintip. Veel beter dan dat kan het niet worden.

North 2023 Surf Collectie
North 2023 Surf Collectie

Klik hier voor meer informatie over de North Comp


Bekijk de 2023 Surfboard Designer Notes Video


Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van