28-07-2023 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

North lanceert nieuwe 2024 collectie: One North

North 2024 collectie

North 2024 collectie: met de lancering van de 2024-lijn onthult North een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo, gebaseerd op het erfgoed van North Sails. Elk nieuw ontwerp in de collectie is trots op het gedeelde North Sails horizon icoon.

“Het horizonpictogram verbeeldt de elementen wind en water. North leeft op het kruispunt van deze twee fundamentele en bepalende elementen,” zegt Brand Director Mike Raper. “Maar het nieuwe North Sails logo op onze 2024 kite en foil collecties symboliseert veel meer dan wind over water. Het betekent ook een bepalend moment voor North – een thuiskomst.”

“Je schrijft geschiedenis door vooruit te kijken.”

Lowell North, oprichter North Sails.

North 2024 collectie: introductie van de gloednieuwe Pro-Serie

De North Pro-Series is een systeem voor een nieuwe generatie producten met de hoogste prestaties. Met deze producten blijft North de materiaaltechnologie verbeteren, zodat rijders erop kunnen vertrouwen dat ze harder, hoger en sneller kunnen dan ooit tevoren, zowel in extreme omstandigheden als bij lichte wind.

“We vragen ons altijd af: “Waar kan er meer kracht, betere prestaties en intuïtievere intelligentie zijn? En dan altijd: “Hoe kan het eenvoudiger?”. De 2024 Pro-Series Performance Tier werd gedreven door een verlangen om de uitmuntendheid in de extremen te verenigen,” zegt Mike.

Klik hier voor meer informatie over de North Pro-Series.

North 2024 collectie: North Advanced Textiles Materiaalinnovatie

N-Weave45, een nieuwe geweven vezel met hoge treksterkte en x-ply versterking, wordt gebruikt in de nieuwe Loft Pro en Mode Pro. N-Weave45 zorgt voor een stijver, lichter tuig dat zijn vorm behoudt onder belasting en een zeer efficiënte vermogensafgifte heeft. Het biaxiale 45 graden laminaat helpt de torsiestijfheid van het airframe te beheersen. Een exclusief materiaal van en voor North.

Verder intern onderzoek en ontwikkeling heeft geleid tot de introductie van nog twee high-performance materialen in onze vleugels en kites: Matrix N-HTRS Canopy en N-Max.

North 2024 collectie: Matrix, een rekbestendig canopy-materiaal dat speciaal is ontworpen om de spanning van het N-Weave45 airframe aan te kunnen, vergroot het windbereik van de Mode Pro nog verder en behoudt zijn vorm in alle omstandigheden.

North 2024 collectie: N-Max Dacron in onze Reach en Code Zero kites zorgt ervoor dat het airframe voldoet aan de structurele eisen zonder onnodig gewicht toe te voegen of afbreuk te doen aan sterkte en duurzaamheid. Dankzij het lichtere gewicht en de meer symmetrische weefwijze voel je een scherpere respons, een directere besturing en een dynamischer herstel.

Klik hier, om de gehele North 2024 collectie te ontdekken.


Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van