29-12-2021 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

North Reach 2021 – Review

De North Reach is vorig seizoen geïntroduceerd en met groot succes. De allround kwaliteiten worden ontzettend gewaardeerd. De nieuwe North Reach 2021 heeft wat updates gekregen.

North Reach 2021

Het eerste waar de designers aan hebben gewerkt is het gewicht. De nieuwe North Reach 2021 is de lichtste kite uit de range van North. Dit hebben ze voor elkaar gekregen door de constructie aan te passen zonder in te boeten aan sterkte en duurzaamheid. Dat heeft het pro team van North uitvoering getest. Verder is in het dacron in de trailing edge vervangen door twee lagen Technoforce D2 doek dat ook in de rest van de North Reach 2021 is verwerkt. Daarnaast hebben alle maten lichter bladder-materiaal. Dit alles leidt tot een lichtere kite waardoor je beter presteert in weinig wind. Met name bij het foilen bij weinig wind blijft de North Reach 2021 keurig in de lucht hangen. Ook bij het lichtweer-twintip-rijden is dit de kite die je moet hebben bij North. Bij het golfrijden drift de North Reach 2021 beter dan z’n voorganger. Al wil-ie wel de hele tijd iets naar voren in het windvenster en moet je de kite daardoor continu in beweging houden.

North Reach 2021

De North Reach 2021 heeft geen last van front- of back-stall maar de North Carve is de betere statische drift-kite. Heb je eenmaal door hoe de North Reach 2021 zich gedraagt dan kun je er prima mee golven rippen. Doordat de kite meer vooraan in het venster zit door de iets hogere aspect ratio loop je uitstekend hoogte. Door de extra panelen die van de leading edge naar de rest van het doek lopen is er meer aerodynamisch profiel verkregen zodat er zo min mogelijk turbulentie is. De vaarsnelheid is hoog. Dit gecombineerd met een iets hogere trekkracht en lage bardruk maken North Reach 2021 een makkelijke airkite. Het aankanten gaat eenvoudig en de ‘sweetspot’ is groot. Bij het aantrekken van de bar ga je goed de hoogte in. De vlucht is lang en de controle in de lucht is top. Ook kiteloops gaan super. De draaicirkel is goed te beïnvloeden waardoor de kite je prima weer opvangt bij het einde van de loop.

North Reach 2021

De North Reach 2021 reageert snel op stuurimpulsen. De bridle heeft geen katrollen of ringen. Deze bridle-lijnen zijn vernieuwd en zijn dunner en stijver dan de vorige. Hierdoor heeft de North Reach 2021 minder weerstand in de lucht en stuurt de kite directer. Het depowerbereik is groot en de krachtopbouw verloopt mooi lineair. Al met al is de North Reach 2021 een makkelijk te varen zeer breed inzetbare kite voor elk niveau waarmee je niet snel uitgegroeid zal zijn. Op de wingtip zitten twee instelpunten om de bardruk en draaisnelheid van de kite te tunen. Voorop de leading edge zitten dunne lichtgewicht strookjes met Duralite-padding zodat de kite bestand is tegen schuren over de grond.

North Reach 2021

De struts zijn verstevigd met kevlar zodat er een rigide en duurzame verbinding is tussen leading edge en de struts. De voorste lijnen zitten met een lusje bevestigd aan de kite en de achterlijnen met een knoop. De North Reach 2021 vaar je met lijnen met een lage V-splitsing. Oppompen en laten leeglopen gaat snel door de Hyperflow-systeem met grote diameter. Je kan de adapter van de pomp vastzetten op het ventiel. De bijgeleverde tas is zeer ruim, stevig en mooi afgewerkt met kuststof ritsen.

North Reach 2021

Maten, bereik en prijs

North Reach 2021

website: www.northkb.com


Dit artikel “North Reach” komt uit Access #4 van 2021. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram

 van