19-10-2020 - Snowboarden, Nieuws, Leesvoer

NOW interviewt Fridtjof Tischendorf

Fridtjof Tischendorf, beter bekend als Fridge, is een NOW rider die bekend werd met zijn originele tricks, een unieke stijl en de idiote knuckle bounces bij de X games. Now Bindings dacht dat het wel leuk was om hem beter te leren kennen door een paar vragen te stellen. Enjoy!

Wie ben je? Waar ben je opgegroeid?

Ik ben een lifestyle rider, opgegroeid in een dorp genaamd Hønefoss in Noorwegen.

Wanneer ben je begonnen met snowboarden? Was je eerst begonnen met skaten?

De eerste keer dat ik op een snowboard stond was op mijn zesde verjaardag. Ik had hem gekregen van mijn ouders als verjaardagscadeau. Ik herinner me nog dat ik de heuvel op liep met mijn board, zonder een bocht in mijn leven te hebben gedraaid. Ik streepte hem recht naar beneden, waar mijn vader stond met een vishengel waaraan een zak met snoep hing. Ik sloeg tegen de zak en realiseerde dan pas dat ik niet wist hoe ik moest stoppen. Ik vloog met een noodgang het bos in, naar de andere kant van de heuvel, terwijl mijn ouders achter mij aan holden. het hengelen naar snoep was voor mij de eerste keer, maar het was toen ik tien jaar oud werd dat ik wat vrienden ontmoette die helemaal in de snow- en skatescene zaten. Vanaf dat punt was ik helemaal hooked.

Wat zorgde ervoor dat je competities ging draaien?

Er was een goede omgeving voor competities in mijn thuishaven. Er waren meerdere competities door het hele seizoen en ik was er al een aantal keer geweest voordat ik begon met snowboarden. Tijdens het eerste seizoen dat ik het snowboarden echt leuk begon te vinden had ik backflips over kleine jumps geleerd. Mijn vader heeft mij daarom aangemoedigd om mee te doen met mijn eerste lokale competitie. Ik was erg nerveus. Tijdens de vrije training deed ik alleen maar straight airs, wachtend op het begin van de competitie. Ik landde niks, maar dat maakte niks uit. De volgende dag stond de backflip van mij in de lokale krant met twee paginas, met de titel “Guy in the sky“. Vanaf dat moment was ik helemaal stoked.

Wat motiveert je nu om op zo’n hoog niveau competities te draaien?

Ik denk dat er aantal factoren zijn. Aangezien ik in mijn jeugd aan veel competities heb deelgenomen, is het altijd iets geweest waar ik veel plezier uit haal. Maar het is altijd een competitie tegen jezelf, waarbij je altijd de prestaties neer te zetten onder de omstandigheden van die competitie. Het proberen te achterhalen waar je niveau van boarden is en proberen om jezelf te verbeteren is zeker iets waarvan ik geniet, evenals het krijgen van de kans om te rijden een aantal van de beste parken dat competing brengt.

Ik denk echter dat een van mijn grootste motivaties is om te proberen de man te zijn die zich afvraagt wat competitief snowboarden is, en te proberen de grenzen van de creativiteit te verleggen binnen het straightminded format van een wedstrijd.

Je doet een aantal zeer unieke tricks op een snowboard; Wat voor soort tricks stel je je voor om dit komende seizoen te maken?

Dat vind ik moeilijk om te zeggen, aangezien de meeste tricks ik spontaan verzin, waarbij de meeste per ongeluk gebeuren. Maar gezien het feit dat de Olympische Spelen binnenkort komen, als ik daar eindig hoop ik op grotere rotaties met andere assen of grabs dan je eerder hebt gezien.

Zie je jezelf meer backcountry jumps rijden?

Ik wil zeker mezelf hiermee meer bezig mee houden. Het was een eyeopener om dit jaar voor het eerst naar Whistler te gaan en te ervaren hoe het daar is. Ik wil ook meer straatdingen doen, gewoon in het algemeen pumped om meer te gaan filmen.

Hoe zit het met het rijden van grote lijnen, enige interesse als iemand je een stoel in een helikopter aanbood om te boarden in Alaska?

Ik zou het echt tering eng vinden, maar ik ben er zeker bij. Dat grote bergrijden is niets om mee te rommelen, want de bergen tonen geen genade. Ik zou bij een stevige bemanning moeten zijn die weet wat ze doen. Want veiligheid is belangrijk!

Kan je wat vertellen over hoe de NOW IPO bevalt en hoe het rijden op deze bindingen voelt?

Het is een beetje moeilijk om iets te beschrijven wat je moet voelen, om te kunnen begrijpen. Maar als je er voor het eerst in stapt, voel je je meteen goed. Het is altijd raar om bindingen te wisselen en een ander gevoel rond je voeten te krijgen, wat zo’n belangrijk onderdeel is van het hebben van een goede tijd bij het snowboarden. Uiteindelijk gaf het me het gevoel dichter bij de sneeuw te staan, en in elke bocht meer contact te hebben met de sneeuw onder me. Ik denk dat er iets in die skate technologie moet zitten wat echt logisch moet zijn.

Zal je ooit iemand vertellen waarom je altijd met een rugzak rijdt en, nog belangrijker, wat er in godsnaam in zit?

De reden dat ik met een rugzak rijd is omdat ik geloof dat mensen kijken naar het snowboarden om vermaakt te worden, en door dit te doen en te snowboarden voor de camera’s verander ik mezelf meer in een personage dan in een persoon. Ik ben een entertainer en de rugzak is mijn cape, waardoor ik van een gewoon persoon meer een fictief persoon word.

Wat hoop je uiteindelijk te bereiken met je carrière als snowboarder, wat zijn je dromen?

Snowboarden en skateboarden is mijn remedie tegen depressie, dus de nummer één prioriteit is om het zo lang mogelijk te kunnen doen en gelukkig te zijn. Ik kan me niet echt een leven zonder boarding voorstellen. Ik hoop ook dat ik een impact kan hebben in de snowboardgemeenschap en dat ik iemand ben die er deel van uitmaakte om het snowboarden er leuk uit te laten zien, relatief, creatief, onzorgvuldig, grenzeloos en de beste manier om je dag door te brengen.

 van