11-08-2017 - Mountainbiken, Nieuws, Magazines

Up/Down #3 2017

Heb jij de nieuwe Up/Down (#3 van 2017) al weten te bemachtigen? Dan ben jij waarschijnlijk abonnee! Een van de voordelen van de abonnees is dat zij de laatste editie altijd als eerste op de mat ontvangen. Het gloednieuwe magazine is uit en bevat weer genoeg content om je de komende tijd te vermaken! Nog geen abonnee? Het gloednieuwe magazine is vanaf volgende week ook verkrijgbaar in de SOUL Kiosk app, de betere boekhandel en op de SOUL Webshop.

Zoals altijd is ook deze uitgave er weer een die je zeker niet mag missen. Up/Down #3 staat natuurlijk weer boordevol vette foto’s, verhalen, producten en nieuwtjes uit de mountainbikewereld. Hieronder vind je vast een preview om in de stemming te komen. Heb je Up/Down #3 nog niet bemachtigd of besteld? Doe dit dan snel!

Wat is de plus van een dikkere band?

Waar in een ver verleden 26” de standaard was, is er inmiddels voor iedere mogelijke fiets een aparte wiel- en bandenmaat op de markt. De grootte van de wielen, de breedtemaat van velgen en banden, het valt tegenwoordig niet meer binnen een enkele standaard. Sinds de doorbraak van fatbikes lijkt het of banden steeds breder mogen zijn.

Uitstapje: Dirtjumpen

Terwijl ik op de afzet afrijd – remmen los en hard bijtrappend – voel ik weer dat moment van spanning door mij heen razen. Hopen dat ik ‘m haal. Ik rijd de schans op, trek zo hard als ik kan aan mijn stuur en vlieg. Dan begint het wachten op de landing. Ik houd me laag om de impact te absorberen en hoop maar op het beste.

St. Johann – de langste van Tirol

Soms is er zoveel te zien en te fotograferen, dat het lastig is om al dat moois in een paar pagina’s te proppen. Zo ook tijdens ons avontuur nabij St. Johann in Tirol, niet te verwarren met Anton aus Tirol. Daar bevindt zich de Fleckalm, op deze berg vind je een speciaal aangelegde MTB-trail van acht kilometer singletrail en duizend hoogtemeters: een feestje voor zowel de fotograaf als de redacteuren.

Meer lezen?

Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word voor het gemak abonnee, en ontvang alle nummers lekker thuis op je deurmat. Het is ook mogelijk om het nieuwste nummer weer los te bestellen in onze webshop, dit geldt tevens ook voor de andere nummers van Up/Down die je eventueel voorbij zijn gegaan. Ben je nog niet thuis maar wil je wel al het magazine lezen? Dan kun je ook het digitale magazine in onze Soul Kiosk App bekijken!

 

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van