24-11-2010 - Snowboarden, Nieuws

NSSK 2011 in Resoul, Franrijk

 

De eerste filmpremieres zijn geweest, beanies worden weer gehaakt en de groene weiden zijn voorzien van een wit laagje, dat kan maar 1 ding betekenen de winter komt eraan! Een winter is natuurlijk niet compleet zonder een NSSK. Van 11-20 maart 2011 zal de negende editie van het Nederlandse Studenten Snow Kampioenschap plaatsvinden in Risoul, Frankrijk. En omdat we niet meer zonder onze freestyle skiende vrienden kunnen, is het NSSK vanaf dit jaar ook open voor skiers!

Tijdens het evenement strijden de deelnemers om de titel in de disciplines Big Air, Boarder/Skiercross, Slalom en Slopestyle. Het NSSK staat open voor de beginnende en gevorderde boarder en skier; de wedstrijden, clinics en lessen worden dan ook onder professionele begeleiding en op verschillende niveaus aangeboden. Dit jaar staan er onder andere kicker-, rail-, jib-, slalom-, boardercross- en avalanche awareness clinics op het programma. Natuurlijk is er meer dan genoeg tijd om voor, tijdens en na de wedstrijden te boarden en te skien. Nieuw dit jaar is de NSSK photocontest waar alle deelnemers aan mee kunnen doen.

Misschien denkt niet iedereen meteen aan Risoul bij een goed funpark, maar de afgelopen twee seizoenen heeft het gebied flink geinvesteerd in haar parken. Momenteel zijn er aan de kant van Risoul twee funparken te vinden, 1 boven op de berg op en een kleinere in het ‘dal’. Daarnaast is er een halfpipe en een boardercross. Door de 185 km pistes en de snelle liften zijn er bijna geen wachttijden, zodat elke dag optimaal benut kan worden. Er zijn veel bomen te vinden waardoor er geweldige treeruns te maken zijn. Tussen de bomen zijn ook nog enkele ‘secret spots’ verstopt. Kortom; genoeg variatie om een week zoet te zijn.

De inschrijvingen van het NSSK gaan donderdag 25 november open. De pakketprijs bedraagd 340,- euro, dit is inclusief vervoer, per Royal Class bus, overnachting in appartement, 7,5 daagse liftpas, NSSK Goodie, wedstrijddeelname, deelname aan fotowedstrijd, NSSK party’s, side-events, Goodie bag, NSSK DVD en testboards en ski’s (onder voorbehoud).

Form Siem Taste

Form Siem White

Voor meer informatie en inschrijvingen ga je naar http://www.nssk.nl

 

 van