13-12-2011 - Skiën, Nieuws

NSSK 2012 10-jarig JUBILEUM

Nu de eerste sneeuwvlokken in de Alpen zijn gevallen komt het winterseizoen volop in gang. Het wordt daarom ook de hoogste tijd om de bergen weer op te zoeken, en wat is er beter dan dit met een grote groep enthousiaste studenten te doen?

Van 16 – 25 maart 2012 zal de tiende editie van het Nederlands Studenten Snow Kampioenschap plaatsvinden in Saint Sorlin D’Arves, Frankrijk. Reden voor een extra feestje dus, want het NSSK bestaat 10 jaar!

Het eerste cadeautje dat hierbij hoort is dat we nu ook de officiële licenties hebben voor de onderdelen van het freestyle skiën!

Tijdens het evenement strijden de deelnemers om de titel in de disciplines Big Air, Boarder/Ski-cross, Slopestyle en Slalom.
Het NSSK staat open voor zowel de beginnende als gevorderde boarder en skiër. De wedstrijden, clinics en lessen worden dan ook onder professionele begeleiding en op verschillende niveaus aangeboden. Dit jaar staan er onder andere freestyle, freeride, boardercross, avalanche awereness en materiaalkunde op het programma.

Natuurlijk is er meer dan genoeg tijd om voor, tijdens en na de wedstrijden te boarden en skiën. Dit jaar weer voor de tweede keer de NSSK photocontest waar alle deelnemers aan mee kunnen doen!
Saint Sorlin D’Arves is een traditioneel bergdorpje in Frankrijk in Domaine Les Sybelles en heeft de laatste jaren een positieve metamorfose ondergaan door o.a. de ontwikkeling van nieuwe skiliften en après-ski mogelijkheden.

Domaine Les Sybelles telt 310 km (!) aan pistes die met elkaar verbonden worden door de moderne skiliften. Het gebied beschikt over een enorm aanbod aan gevarieerde afdalingen, er is dus voor ieder wat wils! Pittige zwarte afdalingen, mooie tochten en zelfs een speciaal aangelegde beginnerspiste.
Het gebied telt maar liefst twee funparken! Het Sy’X park voor de wat meer gevorderden en het Easy park voor de beginners onder ons! Verder beschikt Saint Sorlin D’Arves ook over een boardercross en zijn er veel bomen om geweldige treeruns te maken.

Voor €339,- ga je al mee met het NSSK, dit is inclusief vervoer per royal class bus, overnachting in appartement, 7,5 daagse lift pas, NSSK Goodie, wedstrijddeelname, deelname aan fotowedstrijd, NSSK party’s, side-events, Goodie bag, NSSK DVD en testboards en ski’s (onder voorbehoud).

Voor meer informatie en inschrijvingen ga je naar http://www.nssk.nl/
Het NSSK wordt mede mogelijk gemaakt door: Nederlandse Ski Vereniging Ripstar, Studentensport Nederland, Studentensport Amsterdam, Bonfire, Burnside, Sportura.

 van