Nu ook in Nederland verkrijgbaar, de SENA smart helmen

Slimme technologie brengt meer comfort tijdens het fietsen

Veiligheid; daar zijn de helmen van SENA primair voor gemaakt. Maar met de smart helmen gaat het een flinke stap verder. Zo zijn deze helmen uitgerust met bluetooth-techniek voor een draadloze connectie met je telefoon, GPS of een andere bluetooth helm. Dat laatste is misschien wel één van de leukste toepassingen die deze techniek met zich meebrengt. Want hiermee is het mogelijk om met elkaar te praten, zonder om te kijken of te schreeuwen naar je fietspartner en dat over een afstand van wel 900 meter. Dus ook wanneer je achter elkaar moet rijden kun je gewoon met elkaar blijven praten of – wanneer nodig – elkaar waarschuwen. Met de smart helmen ben je tijdens het fietsen draadloos verbonden met elkaar. En voor wat extra ontspanning: muziek via je telefoon behoort ook tot de mogelijkheden van deze smart helm. Of maak verbinding met bijvoorbeeld een Garmin Edge voor gesproken(!) navigatieaanwijzingen uit je helm; dat is pas comfortabel fietsplezier!

Kenmerken van de smart helmen

Met de SENA R1 Smart Cycling helm kun je niet alleen een telefoongesprek voeren, maar je kunt ook communiceren met je fietsmaatjes. Je kunt tot maximaal 4 R1 helmen verbinden en tot een afstand van 900 meter in contact blijven met elkaar. Het wordt steeds drukker op de fietspaden en op veel plekken fiets je vaak achter elkaar. Met de SENA R1 blijf je gewoon je gesprek voeren, wel zo gezellig! Dankzij de ingebouwde speakers blijven je oren vrij. Je kunt het omgevingsgeluid (verkeer) prima blijven horen. De R1 is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren en 3 maten.

De Sena R1

De SENA M1 is gemáákt voor de mountainbiker. En dat merk je aan alles. Zo is de M1 standaard voorzien van een vizier die hinderlijk zonlicht tegengaat. Verder heeft de M1 een geïntegreerd LED achterlicht. Deze kan op verschillende standen gezet worden, waardoor je beter zichtbaar bent. Ook kun je 11 tot 18 uur met elkaar spreken en is deze helm voor maximaal 4 personen bruikbaar. En omdat smaken nu eenmaal verschillen; de M1 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs en wit.

de SENA M1

Door zijn aerodynamische ontwerp is de SENA R2 uitermate geschikt voor racefietsers. De R2 is voorzien van een Bluetooth intercomsysteem zodat je met maximaal 4 andere fietsers kunt praten. Daarnaast koppel je jouw telefoon voor muziek, GPS instructie of andere audio berichten. De R2 is tevens voorzien van een LED achterlicht voor betere zichtbaarheid en veiligheid.
SENA R2

Voor meer informatie over SENA en de helmen, klik hier.

Aandacht voor techniek

De helmen beschikken over ”Advanced Noise Control’ techniek. Dit zorgt ervoor dat hinderlijk omgevingslawaai en windgeruis worden weggefilterd. Door de 3 eenvoudige bedienbare knoppen aan de zijkant van de helm, kun je het volume aanpassen, een intercom gesprek starten of stoppen, of een telefoongesprek beginnen. Voor maximaal bedieningsgemak is het bovendien mogelijk om het systeem uit te breiden met een afstandsbediening.

De smarthelm heeft verder een schaal van polycarbonaat en biedt hiermee voldoende bescherming aan de gebruiker én de techniek in de helm. Vergeet bovendien niet de verwijderbare, wasbare en comfortabele binnenvoering voor een optimale bescherming en een goede pasvorm. Voor nog meer gebruikersgemak geeft de eco-leren kinband extra comfort en is de helm afhankelijk van het model verkrijgbaar in 2 of 3 maten. Met het unieke spin-to-fit systeem zorg je er vervolgens voor dat de helm altijd past.

sena-cycling-homepage-callout

Utility App

Wanneer je SENA smarthelm gekoppeld is met je smartphone, geeft de Smartphone App (iPhone en Android) je eindeloze mogelijkheden. Met de Smartphone app configureer je de SENA naar jouw wensen en je kunt de snelstartgids gemakkelijk raadplegen. Daarnaast kun je gebruik maken van de RideConnected App. Door deze app te gebruiken ligt een verbinding met gebruikers waar ook ter wereld binnen handbereik, zolang je telefoon maar beschikt over een internetverbinding.

Tijdens de Tour de France

Voor het wielerseizoen van 2022 is SENA partner geworden van Team DSM. Door deze samenwerking plaatst SENA
zich naast de belangrijkste merken op het gebied van (race)fietsers. SENA toont hiermee aan een betrouwbare partner te zijn voor de miljoenen fietsfanaten.

Motor

SENA is in 2010 begonnen met het ontwikkelen van Bluetooth communicatiesystemen voor motorrijders. Sinds die
periode heeft SENA tal van innovatieve technische oplossingen bedacht voor motor enthousiastelingen. Inmiddels is SENA één van de grootste aanbieders in dit segment.

Fiets

De stap van motorcommunicatie naar slimme fietshelmen was snel gemaakt. Met de innovatieve helmen zoals de
M1, R1 en R2 heeft SENA een oplossing voor al die fietsers die graag met elkaar in contact blijven. De techniek is gebaseerd op ervaring opgedaan in de motorwereld.

SENA en Team DSM

Om nog meer aandacht te krijgen voor de slimme fietsproducten is het bedrijf de samenwerking gaan zoeken met Team DSM. Dit Nederlandse team van professionele fietsatleten heeft al meerdere successen achter zijn naam staan. Team DSM is altijd opzoek naar innovatie en verbetering. Door de samenwerking aan te gaan met SENA beschikken ze over het meest innovatieve communicatiesysteem voor fietsers. Overigens zal Team DSM niet het enige team zijn die gebruik maakt van deze nieuwe techniek. SENA gaat met meer teams de samenwerking aan.


Wielrenblad is te bestellen in onze webshop. Zie hier de webshop. Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van