03-09-2014 - Kitesurfen, Nieuws

Oer Hollandse Kite testen en winnen op 10 jaar Kite High

Met ruim 40 jaar ervaring in het bouwen van Kites lanceert Peter Lynn in 2013 de tweede generatie Escape’s. De kite is door het team in de Noordzee door en door getest en volgens Peter Lynn bestand tegen iedere Zuidwester die tegen de Hollandse kust zal beuken. De all-round Escape is naar eigen zeggen één van de meest comfortabele kites op de markt, comfortabel zonder in te boeten aan performance. Gemiddelde riders maar ook de “loopverslaafden” onder de riders zullen met deze Escape hun grenzen gaan verleggen. Gevorderde riders zullen de toegenomen draaisnelheid, stabiliteit en bardruk helpen nieuwe tricks sneller te beheersen.

Nederlands ontwerp
Het designteam in Den Haag heeft de Escape op meerdere punten verfijnd. Door het gebruik van dunnere struts en minder dacron in de tips is de Escape nog lichter dan zijn voorganger. De zorgvuldig gekozen verhoudingen zorgen voor een sterke kite die perfect in balans is. De leading-edge met concave resulteert in een kite dat zeer ver in het windvenster komt.

Frans zomerweer, het team bij elkaar en een oer Hollandse kite waren de ingrediënten voor deze video. Check hier de lange versie van de Escape video.

[youtube id=”HZX5Zllonao”]

Aankomend weekend kun je zelf deze nieuwe escape kites testen op 10 jaar Kite High en maak kans er 1 te winnen! voor meer info en de actie voorwaarden check: peterlynn.com/test-and-win-post/

 

 van