27-09-2011 - Mountainbiken, Nieuws

Officiële Opening Bikepark Utrecht

Het zoveelste rondje Heuvelrug en weer dat ene sprongetje in de route niet durven wagen. De route kun je inmiddels met je ogen dicht rijden, maar nog steeds neem je liever de ‘chicken-run’ langs dat ene stukje trail dat het net allemaal wat spannender (en leuker!) maakt. Eenmaal langs het angstzweet veroorzakende heuveltje, neem je jezelf stellig voor om de volgende keer écht wat airtime te maken. En die volgende keer komt het met die airtime weer niet echt van de grond…

Herkenbaar? Gelukkig is de oplossing voor dit probleem sinds kort dichter bij dan je denkt. En niet alleen voor rijders met wat angst voor reliëf in de route, maar eigenlijk voor iedereen die zijn of haar fiets skills op het gebied van jumps zou willen testen en verbeteren!

Na 6 maanden bezig te zijn 1500kub zand te verplaatsen, te schoffelen en te shapen, vierde Bikepark Utrecht afgelopen zondag op de Nedereindseberg zijn grote, feestelijke en officiële opening.

En feestelijk was het! Het weer leek de opening zelfs te zegenen, want beter weer had niet beter kunnen zijn. En daardoor werd het park ook nog eens letterlijk in het zonnetje gezet.

Naast de lokale dirtriders en bmxers waren er riders uit geheel het land op de opening afgekomen om de vers geshapete dubble- en tripple jumps te misbruiken. Maar met z’n zovelen het nieuwe park proberen was niet het enige feestelijke aan de opening. Er konden ook vette prijzen gewonnen worden door mee te doen aan de Bikepark Utrecht Loterij. Het prijzen assortiment was samengesteld door o.a. sponsoren als SRAM en EPbike. Ook werden er vijf felbegeerde abonnementen voor ons eigen UP/Down Magazine weggegeven. (Mits je het goede lootje had natuurlijk).

De officiële opening die aan het begin van de middag zou plaats vinden werd wat uitgesteld door een ongelukkige valpartij op een van de dirts. Uiteindelijk geen levensbedreigende situatie dus aan het eind van de middag werd het park, en niet minder feestelijk, alsnog officieel geopend!

Al is het park nog niet helemaal klaar (want de heren en dames van Bikepark Utrecht hebben nog grootse plannen), het is zeker de moeite waard om het park een te keer te bezoeken. En uiteindelijk heb jij geen excuus meer om jumps in je favoriete route te vermijden!

Waar: Nedereindseweg naast nr. 503 te Utrecht
Wanneer: Vanaf NU!
Wie: Voor iedereen die zijn fiets skills wil verbeteren.

Voor meer informatie en updates over het park check de site van Bikepark Utrecht.

Feeling lucky? Schrijf je dan in voor de finale van de Minidownhillcup op de Nedereindseberg 23 Oktober aanstaande!

 

 

 van