12-05-2015 - Surfen, Nieuws

Oi Rio Pro 2015 is begonnen

Op de tweede dag van de wachtperiode ging de Oi Rio Pro gelijk los, met de goede swell werden alle 12 heats gesurft. De Braziliaanse surfers waren er op gebrand om hun kunsten aan het thuispubliek te tonen, op een Braziliaan na wonnen ze allemaal hun heat op overtuigende wijzen. 

Regerend wereldkampioen, Gabriel Medina, stelde niet teleur. De vierde heat van de dag peddelde hij er zelfverzekerd op uit, de heat eindigde hij met scores van 5.33 en 7.00, hiermee won hij van Freddy Patacchia Jr. en Alejo Muniz. Na een moeizame start van het seizoen staat de 21 jarige surfer buiten de top 10 van het Jeep Leaderboard, de behaalde punten waren daarom ook meer dan welkom.

Hoewel Medina vorig jaar de World Surf League heeft gewonnen waren de ogen meer gericht op zijn landgenoot, de huidige nummer 1 van de wereld, Adriano de Souza. De winnaar van Aware Margaret River Pro is al 10 jaar een gevestigde naam tijdens de wereldkampioenen en hoopt dit jaar een serieuze kandidaat te zijn om wereldkampioen te worden.

[youtube id=”2q2Eui2XIBk”]

Hij is zichzelf dan ook bewust van de druk die op hem staat tijdens deze Oi Rio Pro, maar liet zich niet van de wijs brengen tijdens ronde 1 en haalde in zijn heat een score van 8.17 en 9.73. “Ik kan geen betere plek uitkiezen om met deze druk om te gaan dan in mijn eigen thuisbasis in Rio”, zei hij na zijn heat gesurft te hebben.

De Souza en Medina waren niet de enige Braziliaanse helden van de dag, Jadson Andre en Filipe Toledo wonnen hun heats ook en zelfs rookie italo Ferreira won zijn heat van ronde 1 waarin hij het moest opnemen tegen de Australische Mick Fanning.

[youtube id=”BOyYXzvr5zw”]

Ook surflegende Kelly Slater was uiteraard aanwezig tijdens de Oi Rio Pro en stelde niemand teleur. Hij toonde zijn specialiteit en surfde twee barrels waardoor hij twee keer boven de 9 scoorde.

Wil je de Oi Rio Pro blijven volgen houd dan aankomende week onze website in de gaten voor nog meer nieuws!

 

 van