27-06-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Olympisch kampioen Anna van der Breggen traint in Innsbruck

Anna van der Breggen olympisch kampioen wielrennen, traint in Innsbruck deze maand in ter voorbereiding van het WK wielrennen dat van 22 t/m 30 september 2018 in en om diezelfde stad zal plaatsvinden. De voorbereiding zaten hem in het verkennen van de route en de omgeving van Innsbruck om zo de grootste kans te maken op de winst dit najaar. Innsbruck en omgeving – die zich profileren als fietsbestemming – tellen vele routes met pittige klims. Ideale condities voor de trainingen van de profs, maar ook voor amateurs die de route van het WK willen volgen. Een ‘paradise’ voor fietsers aldus Anna van der Breggen zelf.

Topsport in Innsbruck
Innsbruck profileert zich niet alleen als fietsbestemming voor toeristen, ook de profs weten de stad en haar omgeving te vinden. Regelmatig trainen professionals in Innsbruck en omgeving. Zo ook Anna van der Breggen, Olympisch kampioen van de wegwedstrijd in Rio de Janeiro. Van der Breggen verbleef in juni in de bergen rondom de stad om voor het WK wielrennen te trainen en is enthousiast over Innsbruck als trainingslocatie. “Mijn eerste indruk van Innsbruck? Steil!”, aldus de Olympisch kampioen. Van der Breggen houdt van racen en is een goede klimmer. Het parcours van het WK zal volgens haar dan ook pittig zijn, maar wel bij haar passen. Naast het fietsen, eten en slapen is het in Innsbruck tijdens het trainingsverblijf ook genieten van de natuur, aldus de Nederlandse wielrenster.

Innsbruck, fietsbestemming bij uitstek
Van der Breggen is niet alleen enthousiast over Innsbruck als trainingslocatie, ze noemt de stad en haar omgeving in een interview een paradijs voor (alle) fietsers. “Ik ben twee weken in Innsbruck geweest om te trainen, een mooie stad! Het is leuk om in het centrum een koffie of lunch te doen, maar we ‘wonen’ hier in de bergen en dat maakt een ontbijtje buiten met uitzicht op de bergen heel speciaal: de bergen waar in de winter skiërs naar beneden komen.” Innsbruck is een fietsstad bij uitstek. Vanuit het bruisende, historische centrum sta je met de lift – inclusief fiets – binnen 20 minuten op 2.000 meter hoogte. Er zijn uiteenlopende routes voor recreatieve fietsers nabij de stad en het Inntal maar ook uitdagende mountainbike trails en wielrenparcours in de bergen.

Olympisch Kampioen van der Breggen in Innsbruck, Oostenrijk
Olympisch Kampioen van der Breggen in Innsbruck, Oostenrijk

Fotobijschrift: Anna van der Breggen – Olympisch gouden medaille winnaar wegwielrennen – traint voor WK 2018 in de bergen van Innsbruck en omgeving. Foto credits: Tirol Werbung – Klaus Kranebitter

Over Innsbruck en omgeving
Innsbruck, hoofdstad van de deelstaat Tirol in het zuidwesten van Oostenrijk, met een rijke 800 jarige geschiedenis. De stad telt ruim 120.000 inwoners en ligt ingesloten tussen de Oostenrijkse bergen. Dit maakt van Innsbruck een interessante vakantiebestemming voor zowel het zomer- als winterseizoen. Voor een culturele stedentrip, een actieve outdoorvakantie of een combinatie van de twee. Met het Goldenes Dachl, de Bergisel-schans, de Nordkettenbahnen, iconen van de stad, en de groene of juist wit besneeuwde toppen van de bergen, is Innsbruck een kleurrijke bestemming. De stad is omringd door fiets- en wandelpaden en de nabij gelegen dorpen van de regio vormen een oase van rust rondom de drukke stadskern. Innsbruck en haar regio’s bieden in elk jaargetijde vrijetijdsvermaak, culturele highlights en sportieve hoogtepunten voor jong en oud. In 2018 staat de stad in het teken van grote sportevenementen zoals het WK Wielrennen, WK Klimmen en mountainbike event Crankworx op het programma.

 van