17-05-2012 - Kitesurfen, Nieuws

Olympische hemelvaart met winst voor Katja Roose

 

Het zijn gouden tijden voor de kiteboarders. Vorige week werd bekend dat het courseracen op de Olympische spelen in 2016 mee gaat doen. De kitesport is dus Olympisch en de Scheveningse Katja Roose is op dit moment een van de beste ter wereld in de discipline courseracen. Nadat gisteren de singles freestyle werden uitgevaren hier op Scheveningen was het vandaag tijd voor de Olympische discipline courseracen.  Voor Scheveningenlocals Katja Roose, Rolf van der Vlugt en Bram Hoogendijk een thuiswedstrijd.

 

Katja Roose is een van de beste courseracers ter wereld en maakt dan ook veel kans om naar de Olympische spelen in 2016 te gaan.

De start van het parcours was uitgelegd in de buurt van de pier en daar verzamelden alle racers zich.

Rolf van der Vlugt kon helaas de top 3 niet bijhouden tijdens de eerste race. Hij zint op een revanche.

De top 3 bij de mannen op het moment dat ze bij de upwindboei bij het havenhoofd langs komen. Eerste Adam Koch (Ozone, USA). Tweede Ricardo Leccesse (Ozone, Colombia). Derde Bryan Lake (Cabrinha, USA).

 

Katja Roose was bij de vrouwen de duidelijke winnares. Een overwinning op haar homespot.

De freestylers zoals Kevin Langeree genoten ondertussen van andere activiteiten zoals het suppen.

Kevin Langeree weet het uiterste uit de Nederlandse condities te halen.

Vanavond gaat de O’Neill World Cup door met de premiere van de kiteboardfilm Hidden Lines in Pathe. Er zijn nog kaarten voor de late voorstelling. Blijf Access volgen op Facebook voor het laatste nieuws en tot vanavond of morgen op de O’Neill World Cup op het Scheveningse strand.

 

[youtube id=”HOZ2t2aauFc” w=”700″]

 

 

 van