05-11-2013 - Snowboarden, Nieuws

Olypmische boarders gepresenteerd

De Nederlandse Skivereniging heeft maandag het Olympische team gepresenteerd in SnowWorld Zoetermeer. Tijdens de Spelen in Vancouver stond er nog maar een snowboarder aan de start maar in Sochi zal een vijftal boarders de Nederlandse eer hoog houden. Bell Berghuis, Cheryl Maas, Nicolien Sauerbreij en Dimi de Jong zullen ons binnen een paar maanden vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen. Daarnaast kan para snowboarder Chris Vos zich nog steeds plaatsen.
De doelstelling van de Nederlandse equipe is minimaal negen medailles, aldus technisch directeur van het NOS*NSF, Maurits Hendriks. Wobke van de Vegt, die actief is als technisch directeur van de NSV, moet samen met de atleten ervoor zorgen dat een aantal daarvan binnen het snowboarden en skiën gaan vallen.
Dimi de Jong zal nog flink aan de bak moeten om zijn niveau op te krikken, na de stevige schouderblessure die hij eerder opliep is Dimi inmiddels op de weg terug.  ‘Ik zit nu nog lang niet op honderd procent, op het moment doe ik veel kracht- en conditietraining om me voor te bereiden’ aldus de Jong. Voorlopig is hij alleen nog geplaatst voor het onderdeel halfpipe maar er zijn nog twee wedstrijden waarmee hij zich ook voor de slopestyle discipline kan plaatsen. Uiteraard zullen we jullie op de hoogte hoduen van de laatste ontwikkelingen.
 
 van