19-05-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Onbekende schatten naast de Alpe D’huez

In deze special nemen we je mee naar een aantal cols die je waarschijnlijk nog niet eerder bent tegengekomen. Elke wielrenner kent de Alpe D’Huez, maar er zijn nog zo veel meer mooie beklimmingen in de regio van Bourg d’Oisans. Deze cols zijn vaak net zo mooi, uitdagend en avontuurlijk als de beroemde berg.

Col de Oulles
De Oulles is een echte uitdaging voor menig wielrenner. Deze klim is indrukwekkend zowel qua steilte als het omringende landschap. De col ligt op dezelfde weg als de Ornon, echter na een bocht naar rechts te hebben geslagen, begint het echte werk op de Oulles. De kronkelende weg neemt je mee omhoog langs een prachtige rotswand. Het gevaar van de klim ligt in de afdaling, want de bochten liggen open en bloot, pas dus goed op!

Col d’Ornon
De Ornon is 11 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 5.8%. Deze beklimming leent zich uitermate goed als ‘warming-up’. De weg is goed onderhouden en het landschap wat de renner omringt is buitengewoon mooi. De weg kronkelt gestaag omhoog en brengt je in totaal 643 meter de lucht in. Een echte aanrader voor de beginnende wielrenner.

Col de Sarenne
De Alpe d’Huez is een doodlopende weg, toch? Nee. Als je iets verder door fietst langs het ski resort en iets verder omhoog klimt, dan kom je uiteindelijk aan op de Col de Sarenne. Vanaf hier kan je afdalen via de andere kant terug naar de Oisans vallei. Terug in het jaar 2013 werd deze afdaling in de Tour de France opgenomen, maar daarvoor wisten veel mensen niet van deze weg af. De weg is hobbelig met hier en daar een gat in het wegdek. Wij raden je deze beklimming dan ook alleen aan, wanneer je over de benodigde daalcapaciteiten beschikt. De weg kan je omhoog fietsen vanaf de dam bij de Col de Lauteret.

Het profiel van de beklimmingen:

banner wielrenblad nieuwsbrief

 van