18-04-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Onderweg: Campagnolo schijfremmen

Op de openbare weg zie je ze nog rijden en ook in het profpeloton zag je ze voorbij komen, voordat deze verboden werden door de UCI. 

Shimano en SRAM hebben al exemplaren op de weg, dus het was een kwestie van tijd tot ook Campagnolo van zich zou laten horen. En ja hoor: onlangs zagen we tijdens een perspresentatie van Campagnolo een Specialized S-Works van Astana en een Ridley van Lotto-Soudal uitgevoerd met Campagnolo schijfremmen.

Volgens Campagnolo zullen de remmen vanaf binnenkort door de Campa-rijdende Protour ploegen (naast Astana en Lotto-Soudal ook Movistar) getest worden onder wedstrijdomstandigheden: de laatste fase van productontwikkeling bij Campagnolo. Zodra de profs ‘si’ hebben gezegd, worden de schijfremmen beschikbaar voor de consument. Over de technische eigenschappen laat Campagnolo tot die tijd nog niets los…

Voor meer wielernieuwtjes bekijk je onze Facebookpagina. Wil je nou altijd de leukste artikelen of meest uitdagende routes vier keer per jaar op de deurmat krijgen? Neem dan een abonnement op Wielrenblad. Of download het magazine online via onze Soul Kiosk App. Vind je een speciaal onderwerp uitermate interessant? Kijk dan in onze webshop en bestel je favoriete magazine geheel naar eigen keuze!

 van