19-06-2024 - Nieuws, Wielrenblad

ONE-K-Wheels: revolutionaire ultra lichtgewicht wielset van 935 gram

ONE-K-Wheels is vanaf nu ook in de Benelux verkrijgbaar en zijn revolutionair in de wielersport door de ultra lichtgewicht spaken van fibervezel. Deze innovatieve fiberspaken zijn extreem licht, stijf en schokabsorberend. Deze high-tech fibervezeltechniek wordt ook in de Formule 1 gebruikt. De RD Ultimate wielset is hierdoor een van de allerlichtste wielsets op de markt met slechts 935 gram, ver onder de magische grens van 1 kilogram (ONE-K). De rijervaring is indrukwekkend. Vooral tijdens accelleratie en in bergritten waar alles om gewichtsbesparing draait.

Revolutionair

Met ONE-K wielen zetten ze de nieuwe standaard voor lichte wielsets. Met de extreem lichte en gepatenteerde fiberspaaksterren onderscheiden ze zich en blijven ze onder de 1.000 gram per wielset, zonder een procent aan stijfheid in te leveren en voor maximale acceleratie en hoge klimefficiëntie, hun drijfveer is compromisloze prestaties tot aan de grens van het mogelijke.

Ultra lichte wielen

Het nieuwe rijgevoel komt voort uit de spaak. Met een gewichtsvermindering van wel 60% in vergelijking met premium stalen spaken en tot wel 20% per wielset, met dezelfde compromisloze uitstekende prestaties. De fiberspaken zijn gemaakt van vezels die ook gebruikt worden in de Formule 1.  Ze hoeven niet langer te kiezen tussen lichtgewicht, duurzaamheid en stijfheid!

Technologie voor de wielersport

Ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland, de technologie is een ware revolutie in de wielersport. De productiemethode is het antwoord op de vraag naar een duurzaam en efficiënt productieproces. Zo maak je een bewuste keuze voor het product dat je rijervaring zal perfectioneren.

Bij de productie van traditionele fietsspaken uit vezelversterkte kunststofcomposieten, zoals carbon, zijn nog steeds veel handmatige stappen nodig wat arbeids- en kostenintensief is. Zij kiezen daarom voor een nieuwe aanpak. Met behulp van een gepatenteerde technologie uit jarenlang onderzoek hebben de ingenieurs een compleet nieuw spaakconcept ontwikkeld. In een geautomatiseerd proces worden individuele fiberdraden van een speciale hoogwaardige vezel gevormd tot een spaakster met elk zes spaken die uit een stuk vervaardigd zijn. Deze fiberspaken kunnen vervolgens worden gemonteerd op een speciale naaf en elke velg met 24 spaakgaten.

Marcel Bücker, Managing Director van ONE-K-Wheels, legt de voordelen van het nieuwe systeem uit: “In onze fiberspaken zijn alle fibervezels perfect uitgelijnd in de richting van de belasting op het wiel. Hierdoor kunnen wij het materiaal perfect benutten. De belasting wordt optimaal overgedragen via lussen aan zowel de velg- als de naafzijde, er zijn geen traditionele, losse spaaknippels of spaakkoppen. Dit is optimaal voor vezelversterkte kunststofcomposieten en vermindert het gewicht van de verbindingselementen”, zegt de ervaren ontwikkelaar.

Het revolutionaire spaaksysteem is niet alleen een echte blikvanger, maar vooral sensationeel licht. Maar één ding vindt de gepromoveerde ingenieur belangrijk: “In principe kan iedereen lichtgewicht bouwen. De truc is dat de nieuwe wielbouwmethode net zo krachtig is als een conventionele wielbouw. “We hebben daarom geen compromissen gesloten als het gaat om stijfheid en duurzaamheid en laten ons leiden door de prestaties van hoogwaardige stalen of carbon spaken.” De oprichters van One-K-Wheels zijn terecht trots op de gewichtsbesparing. Een spaak weegt, inclusief de verbindingselementen, slechts 2 gram. Met betrekking tot het spaaksysteem wordt het gewicht verminderd met 60% in vergelijking met premium stalen spaken.

Beschikbaarheid & dealernetwerk

De wielsets zijn al te bestellen via de webshop: https://www.one-k-wheels.com/nl/. Naast wielsets voor de racefiets, bieden ze ook lichtgewicht gravel wielsets aan en zijn MTB wielsets in ontwikkeling. Het dealernetwerk is in opbouw.

Spec’s ONE-K RD Ultimate 36

  • Speciale NON+ Components lichtgewicht naven
  • Ultralichte Fiberspaken (24 Spaken, slechts 2 gram per spaak)
  • Duke Baccara Ultra velgen (36mm hoogte, inwendige breedte 21mm)
  • Gewicht wielset: 935 Gram
  • Incl. tublesstape en ventiel
  • Incl. Wieltassen
  • Adviesprijs v.a. € 2.999 (www.one-k-wheels.com/nl/RD-Ultimate/10053-B-HG-36U-NON-RAW-36)
  • Verkrijgbaar via onze webshop of de betere race-specialist (dealernetwerk nog in opbouw)
 van