18-05-2011 - Snowboarden, Nieuws

O’Neill Big Air Battle kicked ass!

Zaterdag 14 mei stuurden België en Nederland hun verenigde strijdkrachten richting Velsen-Zuid om uit te vechten wie de beste kickerriders van de Benelux heeft.  Zowel de jeugdlegioenen als de anciens werden gestuurd om de trots van het vaderland te verdedigen.

Bij de snowboarders jeugd ging het hard om hard. Enkelingen durfden het gevecht aan te gaan met de grote kicker wat als beloning een plaats in de finales opleverde. Tijdens deze finale haalde Nederland het eerste punt binnen met de eerste plaats van Flow teamrider Ziggy van Bouwhorst.

Tijdens de tweede aanval was het aan de junioren snowboard om een punt voor hun land te scoren. De grote kicker werd op alle mogelijke manieren gesprongen en na een mooie finale wist Sebbe De Buck het eerste punt voor België binnen te halen. En kreeg hiervoor een reis richting Hintertux Glacier cadeau dankzij Saiko.

Ook bij de dames werd er gevochten om de beker der lage landen mee naar huis te nemen. De kleine Belgjes lieten zich niet doen maar moesten toch het onderspit delven tegen de Nederlandse vrouwen. Eveline van den Berg haalde voor Nederland het tweede punt binnen. Dit maakte de finale bij de senioren heren alleen maar spannender.

De strijd der titanen kon beginnen, wegens het uitvallen van Christophe Reynders. (Hij landde naast de kicker en blesseerde zich hierbij) was het aan David de Boer en Pascal Bosmans om de Belgische eer te verdedigen in de finale. Het werd een spannende finale. Het ging hard om hard en verschillende tactieken werden bovengehaald om het broodnodige punt binnen te halen. Uiteindelijk wist O`Neill teamrider David de Boer de finale te winnen van de Nederlander Bas Mons en de eindstand op een gelijk spel te brengen.

Beide landen konden met deze uitslag leven en dronken zoals het hoort een Nederlands pintje  of is het nu een Belgisch biertje om de strijdbijl tot volgend jaar te begraven.

De skiërs lieten ook het beste van zichzelf zien. Jammer genoeg werd dit een Nederlands onderonsje, maar daarom niet minder spectaculair. Bij de junioren ski ging Elias Mitalas met een paar nieuwe Rossignol ski’s naar huis. Caroline Ooms wist bij de vrouwen de eerste plaats te verwerven en ging met een O`Neill Headphone naar huis.

Op de onderste unit werd er gestreden voor de GoPro best trick. Aston Engelmeers en Nick Harkess kunnen vanaf nu al hun tricks vastleggen met hun nieuwe GoPro.

O’Neill Big Air Battle is fuelled by Monster Energy.
Foto credits: Sebastiaan van der Zwan/ Tacky

Uitslagen
Dames
1 Eveline van den Berg (NL)
2 Babs Barnhoorn (B)
3 Manon Suffys (B)
3 Bianca Deleva (B)

Snowboard heren jeugd
1 Ziggy van Bouwhorst (NL)
2 Stefke Vandeweyer (B)
3 Flor De Laat (B)
3 Jordy Keesmeekers (B)

Snowboard heren junioren
1 Sebbe de Buck (B)
2 Tamor Roos (NL)
3 Aston Egelmeers ( NL)
3 Thijs Ottens (NL)

Snowboard heren Senioren
1 David Vandenboer (B)
2 Bas Mons (NL)
3 Jesper Remmerswaal
3 Bjorn Van Dongen

Best Trick
Aston Egelmeers (NL)

Ski heren junioren
1 Elia Mitalas (NL)
2 Jaimy Bernards (NL)
3 Jules Wipper (NL)
3 Tzu Oele (NL)

Ski dames
1 Caroline Ooms (NL)
2 Niki Bernards (NL)
2 Mei Oele (NL)

Best Trick
Nick Harkess

 van