04-07-2017 - Windsurfen, Nieuws

O’Neill Bonaire Trip – Maak kans op een reis naar Bonaire

O’Neill teamrider Milan Gielingh vertrok samen met kitesurfster Isabeau Galiart  naar Bonaire en zanger Pat Smith om daar deze toffe edit te schieten voor O’Neill. Milan Gielingh vertelt zijn verhaal over deze bijzondere trip.

Naam: Milan Gielingh

Leeftijd: 21

1. Hoe ben je ooit begonnen met surfen?

Ik ben 11 jaar geleden naar Curacao verhuisd en me broer was begonnen met windsurfen. Na een half jaar heb ik ook een les gehad en sindsdien ben ik eigenlijk nooit gestopt.

2. Hoe zou jij je surfstijl kunnen omschrijven?

Het is moeilijk uit te leggen maar het is gewoon super chill, en alles gaat hier rustig aan.

3. Wat is jouw signature move?

Mijn signature move is een culo, ik gooi deze super vaak en vind het een super chille move om te maken.

4. Hoe ben je ooit bij O’Neill terecht gekomen?

Mijn zeilsponsor had contacten bij O’Neill en die heeft geregeld dat ik bij het team kwam.

5. Waarom is er voor gekozen om naar Bonaire te gaan?

Omdat het voor kitesurfers, windsurfers en surfers een mooi eiland is om te surfen. Het is altijd boardshortweather en de wind is er gedurende het hele jaar aanwezig. Dus de kans op een trip met wind is al erg groot.

6. Wat zal het meest bij blijven aan deze trip?

De mooie surfspot Sorobon, ik ben er inmiddels al 10 keer geweest en het blijft voor mij de beste spot voor Windsurfen. Het mooie vlakke blauwe water en de constante wind maakt het een perfecte spot om te slalommen en freestylen. Als je wilt kan je nog in de inham van Lac Bay gaan varen wat een klein beetje upwind is van het strand van Sorobon.

7. Hoe waren de surfcondities?

De condities waren perfect! We hadden bijna elke dag rond de 20 knopen en aangezien het directe wind van zee is bin Sorobon is het ook erg constant dus dat maakt het super chill om te gaan varen. Het was perfect voor mij 4.8 om in te freestylen.

8. Wat kenmerkt de surfcultuur van Bonaire en wat zijn de verschillen ten opzichten van Nederland?

Het waait daar eigenlijk het hele jaar door, het is het hele jaar door gewoon boardshort weer en er komen veel pro’s naar Bonaire om te trainen omdat het zo’n goede en mooie plek is om te windsurfen. Daarnaast zijn de mensen die er zijn echt chille en positieve mensen.

9. Waarom zou jij deze trip iedere surfer aanraden?

Het is een super mooi eiland waar je je als windsurfer echt kan thuis voelen, door het mooie weer en de constante wind is het voor iedere surfer een mooie spot. Daarnaast is het echt een super mooi eiland dus als het een dag niet waait kun je het eiland gaan ontdekken.

Bever winactie – maak kans op een trip naar Bonaire

Wil jij kans maken op een avontuurlijke reis naar Bonaire?
Koop dan nu een artikel van O’Neill bij Bever, vul het ticketnummer op je kassabon in en maak kans op deze verzorgde 7-daagse reis naar Bonaire voor twee personen.
De reis is inclusief vlucht, accommodatie en een surf les naar keuze. Overige bijkomende kosten en verzekering zijn niet inbegrepen.

Wil je nou zelf kans maken op een trip naar Bonaire? Bekijk dan hier hoe.

 van