22-06-2017 - Kitesurfen, Nieuws

O’Neill Bonaire Trip – Maak kans op een reis naar Bonaire

O’Neill teamrider Isabeau Galiart vertrok samen met windsurfer Milan en zanger Pat Smith naar Bonaire om daar deze toffe edit te schieten voor O’Neill. Isabeau Galiart vertelt haar verhaal over deze bijzondere trip.

Naam: Isabeau Galiart

Leeftijd: 19

Aantal jaren surf ervaring: 7 jaar

Surfspot/ Homespot Nederland: ik ben sinds 3 jaar wonend in Tarifa, Spanje. Maar vroeger was mijn homespot altijd Muiderberg en Wijk aan Zee.

Hoe ben je begonnen met surfen?

Ik ben eigenlijk begonnen met kitesurfen door mijn vader. Mijn vader was na zijn professionele ijshockey carrière op zoek naar iets waar hij zijn energie in kwijt kon en hij een adrenaline rush van kon krijgen. Ik zelf was ook altijd op zoek naar een vrij agressieve sport waarin ik echt mijn ei kwijt kon. En al vrij snel raakte we als familie hooked aan de sport.

Hoe zou jij je surfstijl kunnen omschrijven?

Ik ben gek op harde wind waar mijn kwaliteit dan ook in zit. Met harde wind kan ik hoge sprongen maken, extreme kiteloops en alsnog ingewikkelde freestyle tricks uitvoeren. In de big air is mijn stijl te beschrijven als extreem en in de freestyle agressief en constant.

Wat is jouw signeture move?

Een backmobe.

Hoe ben je ooit bij O’Neill terecht gekomen?

4 Jaar geleden heb ik een sponsorpresentatie gemaakt voor school over mijn startende sport carrière en heb toen verschillende bedrijven aangeschreven. O’Neill stond ervoor open om op basis van mijn sport en marketingprestaties en de presentatie mij als teamrider aan te nemen.

Waarom is er voor gekozen om naar Bonaire te gaan? 

Bonaire is een klein eiland waar toch heel veel watersporten samen komen door hun ideale condities. In de kitesurfwereld is Bonaire al een begrip als een van de beste kitespots en ik ben er deze trip ook achter gekomen dat het nog beter dan ideaal is voor windsurfen en dat er in periodes ook goede golven zijn.

Wat zal het meest bij blijven aan deze trip? 

De schoonheid en de sfeer van het eiland en hoe watersporters door hun liefde voor de oceaan elkaar goed kunnen bereiken en er nieuwe vriendschappen ontstaan.

Hoe waren de surfcondities? 

Het eiland heeft een officieel kitestrand waar de wind aflandig is waardoor het water heel vlak is waar ik als freestyler altijd naar opzoek ben. Het is een spot geschikt voor alle niveau’s van beginner tot professional.

Wat kenmerkt de surfcultuur van Bonaire en wat zijn de verschillen ten opzichten van Nederland? 

Het is vooral een stuk relaxter. Bonaire is toch wel echt een vakantie eiland waar je dus ook ziet dat mensen heel erg hun tijd nemen en niets gehaast hoeven doen. In Nederland was het vaak zo dat mensen om 5 uur vanuit het werk racend naar de spot gingen voor dat ene uurtje kiten voordat het donker werd.

Waarom zou jij deze trip iedere surfer aanraden? 

In eerste instantie zeker voor de windzekerheid die je op het eiland kan verwachten. Maar ook omdat er zo veel schoonheid te ontdekken is op het eiland, zoals de oneindig veel mooie vissen en andere zeedieren en natuurlijk de zoutheuvels.

Bever winactie – maak kans op een trip naar Bonaire

Wil jij kans maken op een avontuurlijke reis naar Bonaire?
Koop dan nu een artikel van O’Neill bij Bever, vul het ticketnummer op je kassabon in en maak kans op deze verzorgde 7-daagse reis naar Bonaire voor twee personen.
De reis is inclusief vlucht, accommodatie en een surf les naar keuze. Overige bijkomende kosten en verzekering zijn niet inbegrepen.

Wil je nou zelf kans maken op een trip naar Bonaire? Bekijk dan hier hoe.

 van