12-01-2011 - Surfen, Nieuws

O’Neill Close Encounter Marokko Dag 1 & 2

”Just surf your brains out and have fun together!”

Niemand kan alleen maar werken, werken en werken, dus ook pro surfers niet. Dat moet wetsuit pionier Jack O’Neill gedacht hebben toen hij besloot een aantal van die pro surfers uit te nodigen om de golven van Marokko te rippen zonder die wedstrijddruk, de O’Neill Close Encounter. Even draait het om de pure waarden van het surfen: golven delen met je vrienden, elkaar naar een hoger niveau pushen en samen nieuwe culturen ontdekken. Van competitiestress is geen sprake. ”Just surf your brains out and have fun together!” is het motto van 7 lokale helden uit 7 Europese landen en de ‘global-team’ rijders Corry Lopez, Mark Mathews en Shaun Cansdell. Ook ‘onze eigen’ Pascal van der Mast is aanwezig!

Sam Lamiroy leidt de unofficiele ceremonie. Samen met de Marrokkaanse gids Azhar presenteert hij de opties van de dag aan de rijders. Zeven SUV’s brengen hen naar secret spots over de hele Marrokkaanse kuststrook. Op dag 1 besloten ze gezamenlijk om de home spot te surfen, nabij het BoardXhouse, wat hun verblijf is. Het kleine vissersdorp Imsouane is omgeven door breaks uit elke richting. Het huis is een eiland van stijl en luxe aan de prachtige baai met de welbekende mellow right-hander. Voor de eerste sessie kozen de rijders om het reef te ontdekken in de andere baai. De leuke, punchy golven zorgde ervoor dat iedereen lips en de nodige air mee paktte.

Gedurende de dag ging de swell langzaam weg en kickte de wind er steeds meer in. Toch was dag 1 een perfecte dag om unieke plaatjes te schieten. Mede met behulpt van een jet ski werden de onderstaande, prachtige plaatjes geschoten die we jullie niet wilden onthouden! En er is meer onderweg, want de O’Neill Close Encounter is on!

 van