21-10-2013 - Surfen, Nieuws

O’Neill Jackpot 2013 in beeld

Zoals in een ander nieuwsbericht al terug te lezen was vond afgelopen weekend in Scheveningen het Benelux kampioenschap golfsurfen plaats tijdens de O’Neill JACKPOT. Een videoverslag van het evenement is hieronder te bekijken maar natuurlijk kan je ook altijd op de Facebook pagina van O’Neill terecht voor nog meer informatie en beeldmateriaal.

[vimeo id=”77322449″]

Met mooi weer en goede deining, beloofde het evenement een groot succes te worden. Tijdens de wedstrijd namen de beste 48 surfers uit de Benelux het tegen elkaar op voor een totale prijzenpot van €5000,-. Om te zorgen dat de wedstrijd in optimale condities gehouden kon worden, werkte de organisatie met een wachtperiode van in totaal vijf weekenden in september en oktober. Afgelopen woensdag kregen de deelnemers en partners groen licht voor het laatste wachtweekend. Met de beste Nederlandse voorspellingen in het vooruitzicht, was het wachten zeker de moeite waard om een mooie finale neer te kunnen zetten.

Het deelnemersveld uit Nederland en België was vanaf de start heel erg aan elkaar gewaagd. Er werd een grote strijd verwacht tussen nationaal kampioenen Pascal van der Mast (NL) en Mathias Vanoverbeke (BE), maar helaas werd Mathias echter al in de kwartfinale uitgeschakeld. Dit gaf de Zeeuwse van der Mast de ultieme kans om er met de titel vandoor te gaan. Pascal liet in de finale met subliem surfen de Hagenezen Marijn Bouwmeester (2de plaats) en Daniel Spaans (4de plaats) en de Westlander Kaspar Hamminga (3de plaats) al snel achter zich, en nam uiteindelijk de Benelux-titel mee naar huis.

Foto: SurfBenelux/Danny Bastiaanse

 van