26-09-2012 - Surfen, Nieuws

O’Neill Jackpot in Scheveningen is verdeeld

Afgelopen zaterdag werd in Scheveningen voor de O’Neill Jackpot gestreden. Dit was de tweede stop na de wedstrijd in Domburg (Zeeland) georganiseerd door SurfBenelux in samenwerking met O’Neill. Zowel de Nederlanders als de Belgen doen mee in deze competitie om zich na de derde en laatste stop Benelux Kampioen 2012 te kunnen kronen.

Fotografie: Tim Mizee

De zaterdagochtend begon onstuimig met een nog harde noordenwind, maar snel klaarde het op en konden de 100 deelnemers zich opmaken voor de strijd in Scheveningen. De wedstrijd die eigenlijk in twee dagen zou worden gesurft werd nu in een dag afgerond vanwege de slechte vooruitzichten voor de zondag.

Bij het shortboarden waren de deelnemers erg aan elkaar gewaagd. Na vele mooie acties in het water behaalden uiteindelijk Kaspar Hamminga, Pascal v/d Mast, Marijn Bouwmeester en Jasper Meijsing een plek in de finale; een zeer spannende finale die tot in de laatste minuten een heftige strijd bleek met scores die zeer dicht bij elkaar lagen, maar uiteindelijk wist Kaspar met een aantal goed uitgevoerde acties de jury te overtuigen en de eerste plaats te pakken.
Tweede werd Pascal v/d Mast, op de voet gevolgd door Marijn Bouwmeester en Jasper Meijsing.

Bij de vrouwen was een sterk deelnemersveld uit België aanwezig. Deze dames wisten de juryleden eigenlijk al snel te overtuigen van hun capaciteiten. De Belgische Julie Lauwers werd eerste en de tweede plek ging naar Jasmine Debeer. De derde en vierde plek werden door de Nederlandse dames Merel v/d Linde en Dominga Valdés gepakt.

Bij de junioren was het O’Neill Team Rider Jelle de Roode die vrijwel gelijk de wedstrijd naar zijn hand wist te zetten! Met een sterke tweede golf liet hij de andere deelnemers ver achter zich.
In het water ontstond nog een heftige strijd voor plek nummer twee en drie. Pieter Dievoort werd tweede, Alexander Alders derde en Jorn van Keulen vierde.

Bij het longboarden zagen wij sinds lange tijd weer een groter aantal deelnemers. In deze categorie wist de Zeeuwse O’Neill Team Rider Pascal van de Mast met een aantal goede acties een plek in de finale te bemachtigen en als eerste te eindigen. Hierbij werd hij op de voet gevolgd door zijn Zeeuwse collega Danny Bastiaanse die er uiteindelijk met de tweede plaats vandoor ging. De derde plek was voor de Haagse Michiel Six en de Belgische Achile Kindt werd vierde!

In oktober 2012 zullen de deelnemers het opnieuw tegen elkaar opnemen in Hoek van Holland (‘s-Gravenzande).

Na deze wedstrijd zal dan bekend zijn wie de titel Benelux kampioen 2012 heeft gewonnen.
Deze wedstrijd zal ook weer te volgen zijn via www.surfbenelux.com/live.
Hieronder de wedstrijd resultaten van afgelopen zaterdag:

 

Shortboard mannen:
1e plaats: Kaspar Hamminga
2e plaats: Pascal v/d Mast
3e plaats: Marijn Bouwmeester
4e plaats: Jasper Meijsing

 

Longboard:
1e plaats: Pascal v/d Mast
2e plaats: Danny Bastiaanse
3e plaats: Michiel Six
4e plaats: Achile Kindt

 

Shortboard vrouwen:
1e plaats: Julie Lauwers
2e plaats: Jasmine Debeer
3e plaats: Merel v/d Linde
4e plaats: Dominga Valdes

Junioren:
1e plaats: Jelle de Roode
2e plaats: Pieter van Dievoort
3e plaats: Alexander Alders
4e plaats: Jorn van Ke

 van