19-12-2017 - Snowboarden, Nieuws

O’Neill & Jeremy Jones: Life of Glide

Team O’Neill backcountry snowboard legende Jeremy Jones brengt zijn nieuwste film ‘Life of Glide’ uit, in samenwerking met O’Neill en gemaakt door Teton Gravity Research.

Na de films Further, Deeper en Higher gaat Jeremy’s nieuwe film over het pure en simpele plezier dat snowboarden aan ons geeft. Jeremy haalt zijn inspiratie voor Life of Glide uit een gedicht dat hij zelf ooit heeft geschreven. Hierin beschrijft hij zijn ervaringen die het meeste invloed op hem hebben gehad en zijn levenslange passie voor wat hij zelf ‘the glide’ noemt.

Dit is wat Jeremy te zeggen had over de film en wat hem ertoe heeft gezet om de film te maken:

“Life of Glide is een verhaal over de liefde voor het glijden op sneeuw en water, en verteld over de passie die de beslissingen van snowboarders beïnvloed als het gaat om waar ze wonen, hoe ze spelen en hun vriendenkring.

Het idee kwam in me op tijdens een koude ochtend in februari, in een lege stoeltjeslift waarin ik nadacht over alle boards waar ik ooit op heb mogen rijden. Eigenlijk zijn al deze planken afgeleid van de boards waar de Hawaiiaanse koningen ooit op surfte, en dat de tijd de boards heeft gevormd tot waar we nu op staan.

Het had al een maand niet gesneeuwd, de berg was net open en aan mijn voeten zat het meest onhandige snowboard voor deze condities, een 142 fishtail. Gemaakt door Chris Christenson in zijn surf werkplaats. Zijn inspiratie voor dit board was om de weerstandsloosheid van een goed surfboard te maken voor op de sneeuw. Het board voelde als een droom in de poeder, maar hier stond ik met dit board aan mijn voeten, racen voor de eerste lift voor harde bugel pistes.

De film is geschoten bij mijn thuisbasis, achter m’n huis en op de besneeuwde velden naast de wegen. Het gaat om snowboarden in zijn puurste vorm en het simpele plezier van een bocht maken. Deze abstracte sensatie is bijna onmogelijk om vast te leggen, de beste cameramensen met de best mogelijke camera’s zijn ervoor nodig.

De rode draad in de film gaat over het plezier van snowboarden en het staat voor de gezichtsuitdrukkingen van mensen over de hele wereld als ze een lekkere bocht hebben gemaakt.” – Jeremy Jones


Meer over de film is te vinden op de site van O’Neill.

 van