03-09-2016 - Kitesurfen, Nieuws

O’Neill Protect Our Sea Project!

Onze stranden liggen er vol mee en zeedieren raken er in verstrikt, afval. O’Neill organiseert 15 mei samen met Stichting De Noordzee, SOS Dolfijn en Surfrider Foundation tijdens de O’Neill Kitesurf World Cup 2012 in Scheveningen het eerste ‘O’Neill Protect Our Sea’ project.

Leerlingen van groep 7 & 8 van de basisschool worden middels interactieve workshops geïnformeerd over het belang van een schone zee.

De groepen krijgen tijdens de eerste dag van de O’Neill Kitesurf World Cup 2012 educatieve workshops van Stichting De Noordzee, SOS Dolfijn en Surfrider Foundation.

Stichting De Noordzee neemt de kinderen mee naar de zee met een zeebiologie workshop waarbij de kinderen alles te weten komen over het zeeleven in de Noordzee. De Noordzee zit vol met leven en de kinderen onderzoeken aanspoelsels en dieren vlakbij de kust. Stichting De Noordzee zet zich in voor de bescherming van de Noordzee voor een schone en gezonde zee.

SOS Dolfijn oefent samen met de kinderen een bruinvis reddingsactie op het strand. Zij laten zien hoe ze jaarlijks vele aangespoelde bruinvissen redden en wat de kinderen zelf kunnen doen bij een aangespoeld dier. Een schone zee is van groot belang voor zeedieren als de bruinvis. SOS Dolfijn ziet afval in zee als een enorm probleem. Eligius Everaarts, directeur SOS Dolfijn: “De natuur heeft het zwaar te verduren door allerlei negatieve invloeden die de mens veroorzaakt. Met de bruinvis als ambassadeur wil SOS Dolfijn kinderen bewust laten worden van deze problemen en de gevolgen voor de dieren”.

De kinderen gaan samen met de Surfrider Foundation het strand op, niet alleen om te zien wat er aan afval ligt maar ook voor een leerzame Clean-Up. Surfrider Foundation behartigd de belangen van surfers op het gebied van bescherming en gebruik van zeeën, stranden en golven.

De kinderen gaan ook zelf de zee in voor een surfles van ervaren surfinstructeurs van Hart Beach.

Stichting De Noordzee
Stichting De Noordzee is de onafhankelijke natuur- en milieuorganisatie die zich inzet voor een duurzaam gebruik van de Noordzee en een gezonde zee vol vis, dolfijnen en ander leven. Onze speerpunten zijn: schone scheepvaart, duurzame visserij, goede vis, ruimte voor natuur en afvalvrije zee en stranden.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.noordzee.nl of contact opnemen met Stichting De Noordzee via Sebastiaan Verkade op 06-14774826 of via s.verkade@noordzee.nl

SOS Dolfijn
SOS Dolfijn heeft zich gespecialiseerd in het opvangen, rehabiliteren en uitzetten van gestrande kleine walvisachtigen. Met name bruinvissen, een inheemse soort, worden door SOS Dolfijn opgevangen in het opvangcentrum in Harderwijk. Met alleen de rehabilitatie werkzaamheden helpt SOS Dolfijn in feite deze individuele dieren en geeft ze een tweede kans, maar  draagt verder weinig bij aan natuurbescherming in bredere zin. Daarom zet SOS Dolfijn ook in op informatievoorziening, educatieve projecten en wetenschappelijk onderzoek.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.sosdolfijn.nl of contact opnemen met SOS Dolfijn via Roselie van der Wel – Kooistra op 06-30359124 of via roselie.van.der.wel@sosdolfijn.nl
Surfrider Foundation
Surfrider Foundation Holland is een non-profit organisatie voor bescherming en gebruik van zee, strand en golven, door het organiseren van acties en campagnes, educatie en onderzoek. De stichting werd in 1984 opgericht door een groep surfers uit Malibu ter bescherming van Californische surfspots. Inmiddels is Surfrider Foundation uitgegroeid tot een wereldwijd netwerk met meer dan 60.000 leden die zich inzetten voor het behoud van surfspots, schone stranden en een betere kwaliteit van het zeewater. Sinds 2008 bestaat Surfrider Foundation Holland.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.surfriderfoundation.nl of contact opnemen met Surfrider Foundation Holland via Frank Reef op 06-81882280 of via frank@surfriderfoundation.nl
 van