02-03-2017 - Surfen, Nieuws

O’Neill Shape Off deel 2

Deze winter brengt O’Neill, in samenwerking met Surfweer, de O’Neill Shape Off naar de Noordzee. Afgelopen jaar konden alle Nederlanders en Belgen met shape aspiraties een foto van zichzelf met een zelfgemaakt board op sturen. Uit alle inzendingen werden er 16 deelnemers gekozen die van O’Neill een 6’6 ft blank, 10 meter doek, finboxes en epoxyhars kregen.

Op social media waren al glimpen te zien van de deelnemers en de vorderingen van hun boards. Aan ons de eer om de verhalen achter de boards aan jullie te vertellen. In deel 1 konden jullie lezen over Bart, Dave & Olaf. Dit keer de verhalen van Matthijs & Ad.


Matthijs Mostert

16804357_1817190775213518_3648158420074582096_o“Begin februari kreeg ik te horen dat ik een van de 16 geselecteerde deelnemers van de O’Neill x Surfweer Shape Off. Je kon je de maand daarvoor opgeven door een foto van jou en je eigen gemaakte board te posten op social media. Afgelopen zomer had ik samen met mijn opa een Alaia gemaakt. Toevallig zat ik er al een tijdje over te denken om een board van epoxy te maken. Daarom stuurde ik een foto van het board dat ik met mijn opa gemaakt heb. Mijn plan is om ook dit keer weer samen met mijn opa, en ook met hulp van mijn oom, een board te maken.

Ik woon in Zeeland en surf meestal op Cadzand-Bad, een plek die steeds bekender wordt onder de Nederlandse surfer. Voor de Shape Off wil ik een board maken die het maximale uit de Nederlandse sessie’s kan halen. Kortom, veel volume en veel glide. Ik ben een fan van ronde en vloeiende lijnen surfen op een longboard, maar wilde dit ook kunnen op een korter board.

Na lang zoeken kwam ik uit op een soort gelijke shape als de ‘Doinker Egg’ van Pandasurfboards. Ronde outline, rounded-pintail en genoeg opties voor je vinnen. Ik ga voor een redelijk vlakke rocker over het hele board, voor het behouden van snelheid, en een lichte rocker in de neus, zodat hij niet te snel hapt bij het peddelen.

Het wordt mijn eerste board dat ik zelf ga shapen dus ik hou er rekening mee dat het eindresultaat misschien niet zo zal zijn als ik hoop, maar het is voor mij vooral de ervaring die telt.matthijs mostert o'neill shape of surfen


Ad Haasnoot

Ad

Voor Ad Haasnoot begon het shapevirus een paar jaar geleden als een studieproject. Hij maakt zijn eerste board als project. Toen het board uiteindelijk de vuurdoop kreeg had Ad het virus te pakken, ondanks dat het board niet optimaal surfte.

“Mijn derde board is tot nu toe het hoogtepunt. Toen ik hem voor de eerste keer mee het water in nam, kwam de lach niet meer van mijn gezicht. Het board zag er niet uit, hij was dik en breed, maar surfen dat deed hij!

Voor de O’Neill Shape Off ben ik van plan om een small wave surfboard te maken. Het zal een board worden voor de Nederlandse omstandigheden en voor de lagere dagen in het buitenland. Het board wordt relatief breed en dik met een ronde neus en een geringe rocker, waardoor je er makkelijk mee kunt in paddelen op de golven. Door de tail wat dunner te houden, wordt het board wendbaarder op de golf. “

Ad Haasnoot o'neill shape of surfen


Blijf de 6 website in de gaten houden voor de verhalen van de andere shapers.

Uiteindelijk zullen alle boards, tijdens het Shape Off evenement op 13 mei bij The Spot in Zandvoort, tentoon worden gesteld. Uit alle boards zal een winnaar worden gekozen. De bezoekers kunnen ter plekke een stem uitbrengen op hun favoriet en samen met de online stemmen zal hieruit de winnaar worden gekozen. De winnaar gaat samen met een vriend of vriendin op reis naar Zuid-Frankrijk samen met een van de O’Neill teamriders.

Meer informatie over het evenement vind je hier.

 van