25-11-2013 - Snowboarden, Nieuws

O’Neill Shoreditch Showdown een succes

Het O’Neill Shoreditch Showdown event entertainde London gisteren met spectaculaire performances van de beste ski en snowboard superstars uit de UK. Tijdens dit exclusieve evenement waren meer dan 500 toeschouwers live getuige van een uniek spektakel op een zeer bijzondere set-up. Met meer dan 50 ton sneeuw had O’Neill de met graffiti bekladde Red Market aan Old Street omgetoverd tot een zeer herkenbare en iconische London straat scene. Dit vormde het ultieme decor voor de crème de la crème van de UK op het gebied van rail riding. Snowboarders Rocco van Straten (NL) en David vanden Boer (BE) van Team O’Neill Benelux wilde deze unieke kans niet voorbij laten gaan, stapten samen op het vliegtuig naar London en gingen de strijd aan met alle Engelse deelnemers!

Na een training van ongeveer een uur tijdens deze frisse november vooravond konden alle deelnemende riders de set-up goed verkennen om vervolgens de strijd met elkaar aan te gaan in de Qualifiers, met aansluitend het Main event. Bij de Men Open Jam met 24 riders werd gejureerd op best tricks op de bus stop, rails, post box en telefoon kiosk. Helaas redde Rocco het niet om zich bij de beste 12 riders van het event te plaatsen, maar David daarentegen wel. In een spannende strijd met indrukwekkende tricks lukte het hem echter toch niet om door te stoten naar de grote finale, waarin de beste 4 riders van het event het tegen elkaar opnamen.

De uiteindelijke winnaars, snowboarder Sparrow Knox en freeskier Taylor J Harding, maakten in deze epische finale de meeste indruk op de 5 juryleden die van bovenaf toekeken en gingen met de winst naar huis! Knox was natuurlijk stoked na zijn overwinning: “I just like to ride, we were all here as mates, I totally didn’t expect to win. It was a great format and a mad set-up.” Ook de zeventienjarige Taylor Harding was uiteraard zeer tevreden met zijn topvorm tijdens de O’Neill Shoreditch Showdown: “It’s something special to win in a place like this, completely unexpected. A great way to set up for the winter.”

[youtube id=”4xT_YzBwut8″]

Rocco van Straten legde na afloop uit, “Het was een super mooie set-up, niet al te moeilijk maar precies goed. Het exclusieve karakter en deze unieke set-up van de Shoreditch Showdown zorgde voor een intieme maar hele coole atmosfeer. Helaas was ik niet door naar het Main event, maar ik kan voor mezelf zeggen dat ik beter dan ooit gepresteerd heb op de rails en dat ik zeker niet mag klagen over mijn performance hier.” David voegde nog even snel toe, “Ondanks het feit dat het parcours niet heel moeilijk was, is de set-up zeer uitdagend en uniek. Iedereen kon goed zijn ding doen op alle verschillende obstakels. Ik ben erg blij met mijn plek bij de beste 12 en de kans die ik heb gekregen om in het Main event mee te boarden. Een vet event!”

Voor nog veel meer reacties, uitslagen en andere informatie over dit event kan je trouwens op de speciale Facebook-pagina terecht. Check daarnaast ook even de bovenstaande video over het evenement.

 van