15-07-2011 - Surfen, Nieuws

O’Neill Surf Academy 2011

Dit jaar gaat de O’Neill Surf Academy op 16 juli van start bij Surfschool Domburg, om daarna vervolgens eerst te vertrekken naar surfschool Hart Beach in Scheveningen, om vervolgens te eindigen op 24 juli bij Strandclub Jongens in Bergen aan Zee.

Tijdens het populaire evenement krijgen per dag 50 kinderen in de leeftijdscategorie van 8 tot 14 jaar surfclinics van een aantal Amerikaanse pro surfers, onder het motto ‘Turning grommets into Surfers’. De US Crew bestaat dit jaar uit Travis Nicolet en Chris Lynch. Deze Big Wave surfers uit Santa Cruz zullen de kids de beginselen van het surfen leren en ze tevens de Californische surfing lifestyle laten beleven. Zij worden ondersteund door een aantal Nederlandse surfinstructeurs.

De O’Neill Surf Academy werd in 1996 in Santa Cruz, Californië opgestart door Jay Moriarity, Richard Schmidt en surflegend Robert “Wingnut” (van de populaire surffilm Endless Summer). Zij komen allemaal uit Santa Cruz, de woonplaats van O’Neill oprichter Jack O’Neill, zelf een bezeten surffanaat, die er met de uitvinding van het wetsuit voor zorgde dat er ook in erg koude wateren meer en langer kon gesurft worden.

Het doorgeven van de passie voor de surfsport is bij de ontwikkeling van O’Neill steeds de grootste drijfveer geweest. Sinds de eerste editie heeft de O’Neill Surf Academy al meer dan 20.000 jongeren de beginselen van het surfen bijgebracht en hen een dag bezorgd die ze niet snel zullen vergeten.

De legendarische mobiele surfschool van de O’Neill Surf Academy reist al 14 zomers lang met groot succes langs de stranden van Europa. Met een grote truck vol surfboards, wetsuits en een enthousiaste crew zorgt de Surf Academy ieder jaar weer voor veel vrolijke gezichten en een aantal onvergetelijke dagen van zon, zee en surf.

De tour zal dit jaar drie verschillende lokaties in Nederland aan doen:
Lokatie Domburg                       16 en 17 juli 2011
Locatie Scheveningen                19 en 20 juli 2011
Locatie Bergen aan Zee             22, 23 en 24 juli 2011

Tijdens de surfles krijgen de beginnende surfers veiligheid instructies over het surfen. Vervolgens zullen de kids onder leiding van de Pro’s het water in gaan. Na een actieve surfdag ontvangen de kinderen tijdens de Surf Award Cermony een O’Neill Surftificate met handtekeningen van de Pro surfers, en als aandenken ook een stoer Surf Academy t-shirt die net als ieder jaar hoogstwaarschijnlijk ook vol komt te staan met handtekeningen en mooie herinneringen aan een spectaculaire surfdag!

 

 van