18-12-2015 - Mountainbiken, Nieuws

OneWheel, een nieuwe revolutionaire boardsport

OneWheel heeft dit jaar de ISPO BrandNew award ontvangen in de ‘weeler’ categorie. De ISPO BrandNew award is een prestigieuze titel die wordt uitgereikt aan het bedrijf met het meest innovatieve sportproduct in de sportindustrie. Daarnaast maakt OneWheel ook nog kans op de ISPO Award die wordt uitgereikt aan hét sportproduct van 2016. 

Een Onewheel zoals hieronder afgebeeld, bestaat uit een no-nonsens stevig frame constructie en een kart band in het midden. Zo simpel? Nee, een sterk staaltje techniek is verwerkt in de twee voet plateau’s (lithium iron phosphate accu + control paneel) en de aandrijving is verwerkt in het wiel (elektrisch hub motor). Geen onhandige knijp/draai/schuif afstandsbediening om je snelheid te bepalen. Puur door in te leunen op je voorste voet accelereert het board en remt het board door in te leunen op je achterste voet. Met een natuurlijke flow cruise je meteen weg met een maximale snelheid van 25 km per uur.

oneWheel

Geïnspireerd door het snowboarden in de poeder brengt OneWheel een compleet nieuwe rij ervaring die zowel on- als offroad vloeiend rijdt. OneWheel combineert de baanbrekende hub motor technologie met een geavanceerd balans controlesysteem om de eerste digitale boardsport te creëren,

De OneWheel is pas 12 maanden beschikbaar en heeft nu al meer dan duizend exemplaren over de hele wereld verkocht, ook Tony Hawk en Jeremy Jones vermaken zich met de OneWheel.

De OneWheel en oplader is te bestellen voor $1,499 (+ verzending, belastingen en invoerrechten) op Rideonewheel.com en zal binnenkort beschikbaar zijn in Europa.

Wij mochten er al heel even op staan en waren verbaasd hoe makkelijk dit te leren is, na een kwartiertje waren we al lekker aan het carven over de straat. Meer info vind je hier.

 

 van