28-04-2014 - Surfen, Nieuws

ONK Stand Up Paddle Beach Race in Zandvoort

De Battle of the Coast Stand Up Paddle Beach Race in Zandvoort op 7 juni 2014 is door het Watersportverbond erkend als officiële ONK Wedstrijd. Dit jaar bepaalt de uitslag van één SUP Beach Race wie er Nederlands Kampioen wordt, in tegenstelling tot de zes wedstrijden die voor deze titel gevaren moesten worden in 2013. De Battle of the Coast is een Internationaal Stand UP Paddle evenement op 6 en 7 juni 2014 in Haarlem en Zandvoort.

De ONK Battle of the Coast Beach Race is een officieel door het Waterportverbond erkend Open Nederlands Kampioenschap in 2014. Het reglement zoals dat de organisatie dat afgelopen twee jaar hanteerde is het reglement zoals dat goedgekeurd is voor het NK.

Internationaal deelnemersveld 

In 2013 bestond het NK SUP Beach Race uit zes verschillende evenementen, in 2014 is er één wedstrijd. De supper die dit ONK SUP Beach Race wint is Nederlands Kampioen. Deelnemers komen onder andere uit Hawaï, Zweden, Spanje, België, Italië, Engeland en natuurlijk Nederland.

Wedstrijdleider Hans Schouten: “De medailles zijn besteld”

Wedstrijdleider Hans Schouten over de erkenning van het Watersportverbond: “Ik ben best wel trots. De medailles zijn besteld hoorde ik van het Watersportverbond. De deelnemers kunnen dit jaar tijdens de Battle of the Coast met z’n allen strijden om de titel Nederlands Kampioen, degene die wint krijgt meteen de medaille omgehangen. Een supermooie uitdaging voor het steeds groter wordende deelnemersveld.

Ook voor onze sponsoren, de SUP En Surf merken, onze co-creators en vrijwilligers die zich elk jaar inzetten om dit evenement tot een groot succes te maken is dit mooi nieuws. Er zit geen commerciële organisatie achter dit Battle of the Coast dus voor is de erkenning en ondersteuning vanuit het Watersportverbond heel waardevol.”

De Battle of the Coast 2014

De Battle of the Coast is een tweedaags internationaal SUP Evenement dat plaatsvindt op 6 en 7 juni 2014 in Haarlem en Zandvoort. In Haarlem vinden de Battle of the Schools, clinics, sprint races op het Spaarne en de Friday Ligh SUP plaats vanaf Molen de Adriaan aan het Spaarne. In Zandvoort is The Spot beachclub de host van de Battle of the Coast.

Het evenement wordt georganiseerd voor en door SUP fans en watersportliefhebbers. De organisatie heeft als doel iedereen de mogelijkheid te geven om kennis te maken maken met Stand Up Paddle en de surf lifestyle die daarbij hoort. Het vaste team bestaat momenteel uit vijf vrijwilligers met een enorme passie voor watersport en SUP in het bijzonder. Tijdens het evenement worden daar nog eens 30 vrijwilligers aan toegevoegd om het evenement tot een groot succes te maken. Je kan je uiteraard inschrijven via de website van de organisatie.

 van