23-03-2016 - Windsurfen, Nieuws

ONKWave 2016

In samenwerking met het Watersportverbond, de NVW en tal van vrijwilligers organiseert het ONKWave ook dit jaar weer het officiële Nederlands kampioenschap wave performance. Maar liefst twintig wachtdagen verspreid over vijf verschillende spots moeten ervoor zorgen dat er aan het eind van een jaar zowel bij de mannen als de vrouwen een kampioen kan worden geëerd. Dit paasweekend is de eerste wachtperiode van dit jaar op Zandvoort.

De organisatoren houden de voorspellingen nauwlettend in de gaten in de dagen voorafgaand aan de wachtweekenden. Het ONKWave gaat alleen door als de wind en de golven goed zijn. Doorgaans betekent dit een hele dag met 6 Bft wind of meer. De combinatie met de golven bepaalt uiteindelijk of het doorgaat of niet. Dus met wat lichtere wind, maar met fantastische golven is het aan!

Kijken is leuk, maar als het waait wil elke windsurfer natuurlijk het water op. Omdat er op de beste dagen, op de beste spots gesurft zal worden, is het makkelijk na je eigen sessie te blijven kijken. Bij sommige events zijn er zelfs extra wedstrijden, zoals downwinders. Deze worden gedurende het jaar bekend gemaakt.

Event Alerts worden 72 en 24 uur van te voren via social media en direct mailing verspreidt. De buzz bij de spots doet de rest. Je kan je alvast voor registreren via www.onkwave.nl/aanmelden. Daadwerkelijke registratie vindt op de event dag plaats.

Onkwaveposter2016

Beeld Jan Peter van Popta

 van